• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2021

07:11

NADAL SE ODMAH POVLAČI, AKO SE DESI OVO!  Ne plašim se života posle tenisa!

Tanjug

Tenis

NADAL SE ODMAH POVLAČI, AKO SE DESI OVO! Ne plašim se života posle tenisa!

Podeli vest

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rafael Nadal, pričao je o trenutku kada će se povući sa terena

Rafael Nadal za japanski magazin Bunšun pričao o tome kako provodi slobodno vreme i kako vidi kraj svoje karijere.

Obzirom da Rodžer Federer ima 40 godina, logično je bilo pitanje da li vidi sebe kako igra u tim godinama...

Foto: Tanjug

 

- Ne mogu ništa da predvidim u ovom trenutku. Pokušavam da ne mislim o svojim godinama. Ukoliko ne budem svež fizički i mentalno, povućiću se. Pitam se samo koliko će proći vremena pre nego što se to dogodi. Razumem koliko sam srećan što ovako dugo igram. Zahvalan sam tenisu na tome! Ja sam u sportskoj industriji. Imam svoju akademiju koja će me držati u kontaktu sa tenisom. Volim da pomažem mladima. Imaću više vremena za svoju fondaciju, koja pomaže decu sa problemima u razvoju. Uopšte se ne plašim života posle tenisa- priznao je Španac.

Foto: USA Today

 

Nadal je otkrio da voli meditaciju i jogu, što mu pomaže da se opusti i koncentriše i da se često odmara tako što satima gleda golf na malom ekranu! Otkrio je da se kao dečak divio mečevima Samprasa i Agasija!

- Igra na osećaj i taktika bili su u to vreme važniji nego sada. Bilo je više ofanzivne i defanzivne igre pre poentiranja, strpljenje je bilo na testu. To nedostaje modernom tenisu. To se još može na šljaci, ali je nemoguće na travi i bržim podlogama. Tenis postaje brži -  kaže Nadal!

Foto: Tanjug/AP

 

Zalaže se Španac za promenu u pravilima igre kako bi se igra usporila.

- Mislim da bi morali bi da razmislimo o servisu u nekom momentu, jer su igrači sve viši i servisi su sve snažniji. Ako ja ne mogu da nađem rešenje da vratim servis, zabrinut sam da bi uskoro mečevi mogli da se rešavaju isključivo servisima. Mislim da bi se sve pogoršalo za desetak godina. Možda bi bilo dobro da se testira nešto poput mečeva gde imate samo prvi servis. Treba testirati sve i videti kako ide. Ja sam za inovacije u tenisu. Mislim da bi bilo dobro probati tako nešto prvo na manjim turnirima!Mnogi stručnjaci su kritikovali moj stil igre smatrajući da mi oduzima mnogo energije i očekivali su da neću dugo opstati na Turu. Ne zaboravite to. Bilo je trenutaka kada sam bio zabrinut da bi mogli biti u pravu. Dokaz da nisu je da ja i dalje igram sa 35 godina. Osvojio sam 20 grend slem titula, 13 od toga na Rolan Garosu. Kada sam postao profesionalac sa 15 godina nisam ni sanjao da ću uspeti tako nešto. Ako iskusite vreme kada ne vidite budućnost zbog toga što ste povreženi i potom se vratite na vrh posle toga, pobeživanje postaje još jači osećaj. Radujem se novim uspesima - zaključio je Rafael Nadal!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija