• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2021

15:56

ĐOKOVIĆ SEDI I SLUŠA MUZIKU, a meni se vrti u glavi, ruke mi se znoje... Beretini prolazio kroz agoniju!

Tanjug/AP

Tenis

ĐOKOVIĆ SEDI I SLUŠA MUZIKU, a meni se vrti u glavi, ruke mi se znoje... Beretini prolazio kroz agoniju!

Podeli vest

Kruna teniske sezone je svakako Vimbldon. Taj se trofej smatra najprestižnijim, i većina misli da je to najveći grend slem iako su svi jednaki po broju poena koje donose.

U finalu ovogodišnjeg Vimbldona, imali smo priliku da gledamo najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića i Matea Beretinija, sedmog na svetskoj ATP listi. Slavio je Đoković, ali tek posle preokreta -  3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3).

Foto: USA Today

Mateo Beretini

Od tog finala, prošlo je četiri meseca, a italijan je rešio da otvori dušu i kaže kako se tada osećao. 

- Sećam se, imao sam tada grčeve u stomaku. Probao sam da nateram samog sebe da nešto pojedem, ali nisam mogao da se izborim sa pritiskom. U svlačionici smo bili sami Novak i ja. On je već igrao više od 30 grend slem finala i bio je daleko naviknutiji na sve to od mene, iako je sigurno i on osećao tenziju. Ipak, on je mirno sedeo i slušao muziku na slušalicama, dok sam ja sam sebe pitao 'kako ću da igram kada ne mogu ni dva zrna pirinča da pojedem'? Ruke su mi se znojile, a kada sam počeo da pričam sa ljudima iz mog tima, osetio sam vrtoglavicu - rekao je Mateo.

Foto: Tanjug

Novak Đoković i Mateo Beretini

I dodaje da se sve promenilo kada su izašli na teren: 

- Nekako, sve se to odjednom slomilo u meni. Naričito kada sam krenuo na zagrevanje. Osetite taj nalet adrenalina i ogromnu želju da pobedite. Imate osećaj kao da možete svakog da dobijete. Rekao sam sebi, 'ovde si zato što si to zaslužio'. Ali, nekada pobediš, nekada izgubiš-, zaključio je italijanski teniser.

Njih dvojica, do sada su se sastajali četiri puta i u sva četiri meča, Novak je bio uspešniji. Imaće još jednu priliku da se sastanu do kraja godine i to na završnom mastersu, koji se ove godine održava u Torinu, gde su oba tenisera obezbedila učešće. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija