• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.11.2021

17:07

KECMANOVIĆ BLISTA OD SREĆE! Počastvovan sam što igram za SRBIJU!

Tenis

KECMANOVIĆ BLISTA OD SREĆE! Počastvovan sam što igram za SRBIJU!

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović rekao je danas da je srećan i počastvovan što nastupa za reprezentaciju u Dejvis kupu

Otkrio je Kecmanović da najviše uživa u odličnoj timskoj atmosferi.

- Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu. Hvala selektoru Troickom (Viktor) na ukazanom poverenju, hvala kompletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san- rekao je Kecmanović, preneo je Teniski savez Srbije.

Foto: oks.org.rs

 

- Radim, trudim se, učim, uživam u ovom timskom duhu koji mi se odmah zalepio za srce. Voleo bi da imamo češće ovakve periode u godini kada smo svi zajedno. Slušao sam mnogo o tome da je Dejvis kup nešto sasvim drugo u odnosu na sve ono što tenis donosi i nosi sa sobom, zaista i jeste tako- dodao je on.

Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra na finalnom turniru ovog prestižnog takmičenja, koji će biti održan u tri grada - Madridu, Insbruku i Torinu. Selekcija Srbije smeštena je u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a mečeve će igrati u Insbruku. Kecmanović je najbolji plasman na ATP listi imao u martu ove godine, kada je bio 38. na svetu, da bi sezonu završio na 68. mestu.

- Sezona 2021. nije bila ni malo laka i za mene je bila godina lekcija, učenja, pronalaženja sebe na terenu, kreiranja nove igre kojom treba da krčim puteve na profi sceni u godinama koje dolaze. Slagao sam kockice sopstvenog teniskog mozaika, još uvek radim na tome i verujem da će već naredne godine sve teći lakše i onako kako želim- rekao je 22-godišnji teniser.

On je istakao da mu mnogo znače dani provedeni sa reprezentacijom, kao i da je to važno životno iskustvo.

Foto: Starsportphoto

 

- Za mene je svaki minut ovde sa timom dragocen. Srpski tim je tim profesionalaca koji svakog trenutka imaju rešenje za svaku situaciju koja se pojavi i zaista sam impresioniran i ponosan što sam tu, a ako budem dobio priliku da igram sigurno je da ću dati maksimum svojih snaga i mogućnosti za pobedu dodao je Kecmanović.

Kecmanović je rekao da je kao mali gledao selekciju Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske (3:2) 2010. godine, i da je već tada želeo da bude deo tima.

- Radio sam puno od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila. Nova želja je da osvojimo novi trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to-  zaključio je Kecmanović.

Foto: ap photo

 

U Insbruk je stigao najbolji tenisera sveta Novaka Djokovića, koji će pridružio reprezentaciji, posle eliminacije u polufinalu završnog turnira u Torinu. Srbija će prvi meč u Grupi F igrati protiv domaće selekcije, u petak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija