• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.11.2021

17:46

VIKTOR PROGOVORIO O NOVAKU! Motivisan je više nego obično!

beta

Tenis

VIKTOR PROGOVORIO O NOVAKU! Motivisan je više nego obično!

Podeli vest

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je večeras da je atmosfera u ekipi sjajna, a onda se dotakao i prve zvezde tima, Novaka Đokovića

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da je tim spreman za početak Dejvis kupa.

Na startu takmičenja Srbija će u petak igrati sa selekcijom Austrije, a meč počinje u 16 časova.

Foto: Starsportphoto

 

Nakon pet dana boravka u Insbruku i završenih priprema, konačno smo spremni da igramo protiv Austrije. Momci su motivisani, sjajno su trenirali, željni su igre. Odlučićemo ko će da igra. Najvažnije je da su u dobroj formi, da mogu da pruže maksimum - rekao je Troicki.

Reprezentaciju predvodi najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

Foto: Starsportphoto

 

- Novak nam se pridružio poslednji, ali trenirao je u odličnim uslovima, sjajno je igrao. Motivisan je kao i uvek kada igra za reprezentaciju, možda čak i više nego obično. Očekujemo od njega da nam pomogne i donese Srbiji željene bodove - zaključio je Troicki.

Nikola Ćaćić debitovaće za Dejvis kup selekciju Srbije.

- Putevi ka vrhu su različiti, ali ono što im je zajedničko su rad, vera u sebe. Tenis je moj život, moja profesija, gradio sam je i gradim strpljivo. Ništa ne dolazi preko noći i ako sebi zadaš zadatak, ako ne izvučeš maksimum da ga rešiš onda nećeš ni stići do cilja. Imam zadatak, radim na njemu dugo i što je najvažnije, konstantno napredujem i uživam u pozivu koji sam izabrao! Doživeću i debi u Dejvis kup selekciji Srbije što mi je oduvek bio najveći san, još od juniorskih dana. Oduvek sam se družio, trenirao, igrao sa našim teniserima koji su nas ponosno predstavljali u ovom takmičenju i koji su učinili da naša selekcija bude svetska sila. Moja sreća je sada kompletna, jer biti deo ovakvog tima profesionalaca na čelu sa Novakom, to nema cenu. Daću sve od sebe da moj debi bude sa maksimalnim pobedničkim ishodom- rekao je 36. teniser sveta.

Foto: beta

 

Najbolji plasman na ATP listi Ćaćić je zabeležio je 8. novembra, kada je bio na 35. mestu. U dosadašnjoj karijeri osvojio je tri titule u dublu na ATP turu, četiri u dublu na ATP čelendžer turu, kao i pet u singlu i 32 u dublu na ITF fjučers turnirima. Bio je deo reprezentacije Srbije koja je osvojila Svetski kup 2019. godine u Australiji.

- Najlepši trenutak moje dosadašnje karijere je bio upravo taj kada smo osvojili Svetski kup. Tek kada tako nešto doživiš, shvatiš da i naš sport koji je individualni, u kome se borimo tokom cele godine za lični uspeh, najveću sreću i zadovljstvo, ponos, radost dolaze kada igraš za svoju zemlju, kada si deo tima, kada igramo timski za isti cilj, za svoj narod, to je kruna našeg rada- naveo je on.

Foto: Beta

 

Govoreći o duelima u Insbruku, Ćaćić je rekao da se poznaju svi igrači iz ekipa.

- Sa većinom smo igrali. Dobro smo trenirali poslednjih pet dana, spremni smo za mečeve i verujem u našu apsolutnu pobedu - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija