• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2021

16:00 >> 23:03

SRPSKA "METLA" U INSBRUKU! Orlovi RAZBILI Austrijance na startu pohoda na SALATARU! /FOTO/

Tanjug/AP

Tenis

SRPSKA "METLA" U INSBRUKU! Orlovi RAZBILI Austrijance na startu pohoda na SALATARU! /FOTO/

Podeli vest

Dejvis kup reprezentacija Srbije savladala je Austriju sa 3:0 u prvom kolu grupne faze

Početak obećava - Srbija je "počistila" Austriju na startu Dejvis kupa u Insbruku i pratkično obezbedila četvrtfinale u Madridu - 3:0!

Počelo je pobedom Dušana Lajovića uz dosta problema protiv Geralda Melcera, ali je 33. igrač sveta razbio "maler" i na sjajan način otvorio nastup u Insbruku. Novak Đoković je potom pregazio Denisa Novaka, te dubl nije imao značaja. 

Viktor Troicki dao je šansu Nikoli Ćaćiću i Filipu Krajinoviću u dublu, a naši momci bez problema savladali su Austrijnce sa 2:1 i tako bez izgubljenog meča završili prvi dan na Dejvis kupu. 

Srbiju već sutra očekuje drugi meč protiv Nemačke koja je oslabljena i nastupa bez Aleksandera Zvereva!

SRBIJA - AUSTRIJA   3:0

Dušan Lajović - Gerald Melcer 2:1 (7:6, 3:6, 7:5)

Novak Đoković - Denis Novak 2:0 (6:3, 6:2)

Filip Krajinović/Nikola Ćaćić - Oliver Marač/Filip Osvald 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)

 

KRAJINOVIĆ/ĆAĆIĆ - MARAČ/OSVALD 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)

Tok meča:

Treći set: 

KRAJ! Srbija je počistila Austriju sa 3:0 i posle prvog dana prva je u grupi u Insbruku!

BREJK! Bravo momci! Srbija ima veliku prednost na startu trećeg seta - 2:0!

Drugi set:

Izjednačili su Austrijanci u drugom setu, očekuje nas velika borba u trećem setu - 1:1! 

Nažalost, Austrijanci su napravili brejk u drugom setu i grabe ka izjednačenju! Srbija je uspela da opstane u setu nakon pritiska Marača i Osvalda - 5:4! Sada austrijska kombinacija servira za pobedu. 

Prvi set: 

BRAVO! Krajinović i Ćaćić reševaju prvi set u taj-brejku! Austrijancima preti "metla" u Insbruku! 

Sjajan otpor srpskog dubla Austrijancima u Insbruku, iako Krajinović i Ćaćić po prvi put igraju zajedno, Marač i Osvald ne uspevaju da iskoriste iskustvo i prelome prvi set - 5:5!

Razmena gemova na startu meča u Insbruku - 1:1!

Viktor Troicki je napravio očekivanu promenu. Umesto Novaka Đokovića, uz Filipa Krajinovića će na terenu biti Nikola Ćaćić. On će debitovati u Dejvis kupu za srpski tim.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DENIS NOVAK 2:0 (6:3, 6:2)

Tok meča:

Drugi set: 

KRAJ! Novak je savladao Denisa Novaka i doneo Srbiji pobedu na startu Dejvis kupa!

4:0 - Nema Denis Novak nikakve šanse protiv Đokovića koji već ima dva brejka prednosti u drugom setu! Srbiji malo fali da se plasira u četvrtfinale Dejvis kupa! 

Prvi set: 

Rešava Novak Đoković prvi set u svoju korist, uspeo je AUstrijanac da odoleva sve do rezultata 3:3, ali je usledila furiozna serija najboljeg tenisera sveta - 6:3!

Ujednačen početak meča, Novak Đoković je siguran na servisu, ali uzvraća i Denis Novak na drugoj strani - 2:2!

Uskoro počinje meč Novaka Đokovića i Denisa Novaka!

DUŠAN LAJOVIĆ - GERALD MELCER  2:1 (7:6, 3:6, 7:5)

Tok meča: 

Treći set: 

KRAJ! Pobedio je Lajović nakon velike borbe - 2:1! 

Muči se Dušan Lajović, ali je napokon i sreća bila uz našeg tenisera! Ponovo je pretio Melcer, Lajovićev forhend je zahvatio vrh mrežice i pao tik preko nje - 5:5!

Ponovo slabi minuti u igri Dušana Lajovića, Melcer koristi seriju grešaka i pravi "ribrejk", još jednom smo na početku - 4:3!

Siguran Lajović i potvrđuje brejk iz prethodnog seta! Melcer se sve teže nosi sa sjajnim servisima, čini se da je pitanje momenta kada će 33. igrač sveta završiti prvi meč u grupi - 4:1!

Dobra reakcija Dušana Lajovića nakon gubitka drugog seta i daleko bolja igra na startu trećeg! Srpski teniser rutinski je dobio svoj servis gem i odmah pritiskao Austrijanca na njegovom servisu i napravio prvi brejk u meču - 3:1!

Drugi set: 

Foto: Beta

Raspala se igra Dušana Lajovića u drugom setu, Melcer je uspeo da naparvi brejk prednosti i tako izjednači duel u Insbruku! Nije ništa polazilo za rukom srpskom teniseru, sa druge strane 287. igrač sveta igra najbolji meč u svojoj karijeri! 

Izjednačena borba i u drugom setu, ponovo su Lajović i Melcer sigurni na servisu i deluje da nas ponovo očekuje maraton, a možda i novi taj-brejk - 2:2!

Prvi set: 

BRAVO, DUŠANE! Iako je Gerald Melcer odolevao Lajoviću tokom sat vremena tenisa, ali prvi set ide na konto srpskog tenisera posle taj-brejka! Srbija vodi sa 1:0 u setovima!

Lako je mogao Lajović da reši prvi set u svoju korist, ali se Melcer dva puta izvukao! Potom je srpski teniser ponovo bio siguran i vodi sa 6:5, ipak, igraće se taj-brejk!

I više nego sigran Lajović na svom servisu nakon malog pada sredinom prvog seta, sada će Melcer servirati da ostane u prvom setu - 5:4!

Ne uspeva Lajović u dosadašnjem delu meča da napadne ozbiljnije Melcera na njegovom servisu. Ipak, ni Austrijanac nije iskoristio dve brejk lopte u petom gemu, a srpski as to koristi i ponovo vodi 4:3!

Foto: ap photo

Prva nesigurnost Dušana Lajovića na servisu! Imao je Melcer šansu da oduzme gem srpskom teniseru, ali je 33. igrač sveta uspeo da se trgne i preko djusa ponovo povede sredinom prvog seta - 3:2.

Sigurni su i Lajović i Melcer na startu meča na servisu! Srbin nije dopustio domaćem predstavniku da ga ozbiljnije ugrozi, ali je imao priliku da već u drugom gemu napadne brejk - 2:1!

16:00 - Dobro došli na lajv prenos meča prvog kola grupne faze Dejvis kupa između Srbije i Austrije. Sve detalje iz Insbruka možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija