• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2021

21:10 >> 21:28

NOVAK BLISTA! STRAST NE JENJAVA! Što sam stariji TO JE VEĆA!

Tanjug

Tenis

NOVAK BLISTA! STRAST NE JENJAVA! Što sam stariji TO JE VEĆA!

Podeli vest

Novak Đoković je protiv Jana Lenarda Štrufa odigrao svoj 50. meč za Dejvis kup reprezentaciju Srbije

Đoković je slavio protiv Nemca i sada ga čeka dubl meč! Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki napravio je promenu u timu uoči odlučujućeg dubl meča Srbije i Nemačke! Zajedno sa Novakom Đokovićem igraće Nikola Ćaćić, koji će igrati umesto ranije prijavljenog Filipa Krajinovića.

Foto: Tanjug

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je protiv Jana-Lenarda Štrufa odigrao 50. meč za nacionalni tim.

- Velika je čast igrati za srpsku tenisku reprezentaciju. Velika je brojka, nisam pratio iskreno. Prošlo je više od 15 godina kada sam debitovao za reprezentaciju. Sećam se tih debitantskih mečeva. Bilo je na Gemaksu. Igrali smo u dvorani, pa napolju sa Belgijancima. Znam koliko mi se svet srušio kada sam izgubio te mečeve od kvalitetnog protivnika! Igranje za reprezentaciju je nešto posebno. To govore svi koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres. 

Foto: Tanjug

 


On je podsetio da je u srpskom timu smena generacija, nakon što su se skoro povukli Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji je sada selektor.

- Treba malo vremena da se svi uigramo, promenjen je format Dejvis kupa, sad imamo i ATP kup, dva timska takmičenja. Imao sam izuzetno zadovoljstvo da budem u šampionskim generacijama Dejvis kupa i ATP kupa, uspomene koje ću nositi čitavog života- rekao je Djoković.

- Imao sam ogromnu sreću da u životu postignem velike pojedinačne uspehe i da osvojim svaki trofej koji se može osvojiti u profesionalnom tenisu, ali trofej Dejvis kupa 2010. godine je nešto što se ističe. To je posebno meni dalo dodatni motiv i odskočnu dasku za pojedinačnu karijeru jer sam 2011. godine, nakon te titule, imao svoju najbolju godinu gde sam vezao 40 i kusur pobeda, osvojio tri grend slema u godini i postao broj jedan na svetu- istakao je on.

Djoković je ocenio da bi se svi igrači iz te generacije složili da im je ta titula u Dejvis kupu pomogla da u svojim karijerama dostugnu vrhunac.

- Za mene ta strast ne jenjava, zapravo, što sam stariji sve je veća i nadam se da ću biti zdrav u narednim godinama da mogu da se odazovem, jer je meni definitivno igranje za reprezentaciju apsolutni prioritet- rekao je Djoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija