• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2021

13:21

TROICKI DONEO ODLUKU - HRVATI OSTALI U ŠOKU! Najbolji svetski dubl nije verovao šta se dešava!

Tanjug/AP

Tenis

TROICKI DONEO ODLUKU - HRVATI OSTALI U ŠOKU! Najbolji svetski dubl nije verovao šta se dešava!

Podeli vest

Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u finale Dejvis kupa u Madridu

Nažalost, Hrvati su u petak bili bolji od Srbije u španskoj prestonici i plasirali se u veliko finale Dejvis kupa gde će čekati boljeg iz duela Rusije i Nemačke. 

Odluka o finalisti pala je u dublu budući da je Borna Gojo dobio sing za Hrvate, a Novak Đoković za Srbiju. Ipak, naši rivali imali su veliku prednost u parovima budući da su Mate Pavić i Nikola Mektić najbolji tandem sveta. 

Najbolji svetski dubl je posle bolje igre savladao Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:5, 6:1, a hrvatski sastav bio je iznenađen što na terenu sa Novakom nije bio Nikola Ćaćić kako je ranije najavljeno. 

- Lično, bio sam pomalo iznenađen da nisu to promenili. Očekivao sam da će igrati Ćaćić. Poznajemo se veoma dobro. Znamo i Ćaćića, i Krajinovića. Malo smo se prilagodili tom izboru, taktika je bila nešto drugačija - rekao je Pavić. 

Foto: Reuters

Hrvat je potom istakao da je zadovoljan kako su odigrali dosadašnje mečeve. Pavić i Mektić su, baš kao i Novak, doneli sve pobede u Hrvatskoj i važe za "siguran bod". 

- U poslednja dva meča smo bili naročito dobri, koncentrisali smo se na sopstvenu snagu. Servirali smo veoma dobro. Nismo izgubili nijedan servis u četiri meča koja smo odigrali. Počinjemo od toga, potom se prilagođavamo protivnicima na terenu. To smo uradili i sada, to je sve - jasan je Pavić. 

Hrvatsku u finalu očekuje duel protiv boljeg iz meča Nemačke u Rusije koji je danas na programu. Ipak, Nikola Mektić nije želeo da razmišlja o finalisti, niti da prognozira protiv koga će igrati za svetsku titulu. 

- Nikada nemam neku posebnu želju kad je reč o protivnicima, poštujem sve protivnike. Nemci sada imaju veoma dobar dubl, tu im je jedan od najboljih dubl igrača sveta. Nisu tim, ali se poznaju veoma dobro i igraju isto tako. S druge strane, Rusi imaju dva izuzetna singl igrača koji često igraju dubl. Ne zbnam šta da kažem, možda više volim da igram protiv singl igrača, ali onih koji ne igraju često dubl. Rubljov i Karacev, ko god da igra, to im je najbolji tim. Oni igraju dosta zajedno tokom godine. Odlični su u singlu, ali su navikli i na dubl što ih čini veoma opasnim - zaključio je Nikola Mektić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija