• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2021

15:56

PRST U OKO NADALU I FEDERERU! Đoković je ispred njih, brojevi i rekordi NE LAŽU!

Tanjug/AP

Tenis

PRST U OKO NADALU I FEDERERU! Đoković je ispred njih, brojevi i rekordi NE LAŽU!

Podeli vest

Ko o čemu - Aleksandar Zverev o Novaku Đokoviću

Aleksandar Zverev opet je ponovio da je Novak Đoković najbolji igrač sveta.

- Federer i Nadal su oduvek bili ljubimci publike i medija, što nije slučaj sa Novakom. Ali, ne možete da ignorišete rekorde. Osvojio je isto slemova kao Federer i Nadal, ima više mastersa, nedelja na prvom mestu. Ispred je u gotovo svemu. Ne možete da ignorišete brojke i rekorde. Igraju u istoj eri, tako da ja mogu jasno da kažem, čisto sa sportske tačke gledišta i po uspesima, Novak je prosto ispred njih - poručio je Zverev i nastavio da hvali Đokovića.

Foto: reuters

Aleksandar Zverev

- Činjenica sa su sva trojica osvojili po 20 slemova je neverovatna i to nikad neće biti ponovljeno. Igrali su jedan protiv drugog u proteklih 15 godina. Nisu osvojili još mnoge titule zato što su ona druga dvojica to činila. Brojevi ne lažu. Kao teniseru, broj nedelja na vrhu je važan. Novak je ispred njih i kada bi sva trojica sada prestali da igraju, video bih Novaka i dalje kao prvog.

Nemac kaže da je nedavno razgoavrao sa Đokovićem.

- Mislim da sam ekstremno napredovao u proteklih nekoliko godina. Ne vidim to samo kada igram sa Novakom, već i protiv drugih. Baš sam o tome pričao sa Novakom. Novak i dalje oseća da je na vrhuncu karijere. Rekao mi je takođe da sada servira bolje nego ikad pre. Smatra da mu je igra dobra kao i ranije, nema problema sa osnovne linije, ali mislim da i mi napredujemo.

Foto: Tanjug/AP

 

Očekuje da će u 2022. godini nastaviti gde je stao u 2021.

- Sledeća godina mogla bi da bude nalik na poslednjih šest meseci ove. Pre se stalno pričalo o Nadalu, Federeru i Đokoviću, sada velike titule u igri bile su olimpijski turnir, US Open, Torino, Vimbldon. I osvojili smo ih sve Medvedev, Đoković i ja. Ne očekujem da bude drugačije i naredne godine.

Ako Novak ne bude igrao u Australiji, Zverev bi mogao da profitira.

- Situacija sa Novakom i Australijom je još pod velikim znakom pitanja. Naravno da se nadam da će mu dozvoliti da igra. To je jasno. Imate hiljade matematičkih kalkulacija ako ne bude igrao u Australiji, a ja osvojim turnir. Tada ću biti broj jedan. Sada nije vreme da mislim o tome, već da se pripremim što je bolje moguće da se borim za to.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija