• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2021

08:59

POČEO KOLAPS U AUSTRALIJI! Podneo ostavku jedan od najvažnijih ljudi!

reuters

Tenis

POČEO KOLAPS U AUSTRALIJI! Podneo ostavku jedan od najvažnijih ljudi!

Podeli vest

Australijan open počinje tek 17. januara, a već je haos u organizacija prvog grend slema u sezoni

Teniseri pristižu u Australiju, a neće biti prvog čoveka zaduženog za kovid protokole. Uslov za takmičenje u Melburnu su vakcina ili medicinsko izuzeće.

- Težak razvoj za Australijan open usred pandemije: Menadžer za biobezbednost „Tennis Australia“, Tom Mekdauel, upravo je podneo ostavku, ostavljajući organizaciju baš u trenutku kada igrači i njihovi timovi počinju da pristižu -  saopštio je Ben Rotenberg, poznati teniski novinar.

Mekdauel se bavio procedurama koje se tiču različitih zona kretanja, blisko je sarađivao sa vlastima i zvaničnicima, partnerima objekata na kojima se igraju mečevi. Sve što se ticalo njegovih zaduženja, najosetljivija su pitanja u organizaciji turnira 2021. i 2022. godine.

Za sada nije poznato šta je razlog ostavke, ali nema sumje da će ovaj čin uzdrmati organizatore. Od ovog utorka se očekuje da 3.300 ljudi iz sveta tenisa doleti u Australiju.

Foto: Reuters

 

- Tennis Australia veruje da će čarter letovi minimizirati rizik od zaraze virusom na putovanju, pri čemu će svi putnici morati da dostave dokaz o negativnom testu u 72 sata pre letenja, a 11. teniser sveta Feliks Ože-Alijasim bio je jedan od igrača koji je stigao u Sidnej komercijalnim putem u ponedeljak, uoči ATP kupa koji počinje u subotu - navode mediji u Australiji. 

Direktor turnira Australijan opena Kreg Tili  rekao je prošle nedelje da će biti 17 čarter letova koji poleću iz šest gradova - Dubaija, Abu Dabija, Los Anđelesa, Santjaga, Tokija i Singapura.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija