• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2022

03:25

ĐOKOVIĆ MOLIO DA MU NE UKIDAJU VIZU! Advokati o skandaloznom iživljavanju na aerodromu!

Tenis

ĐOKOVIĆ MOLIO DA MU NE UKIDAJU VIZU! Advokati o skandaloznom iživljavanju na aerodromu!

Podeli vest

Tokom odbrane Novaka Đokoivća na sudu advokat prvog tenisera sveta otkrio je detalje transkripta sa aerodroma

Novak Đoković je bukvalno molio bezdušne graničare da mu ne ukidaju vizu. Novak je stigao u Australiju sa medicinskim izuzećem i vizom, ali su oni rešili da naprave haos koji traje već pet dana. Maltretiraju ga, ponižavaju, treniraju strogoću....

Nikolas Vud otkrio je da je viza srpskog tenisera poništena u 7.29 časova, a da je on o tome obavešten u 7.42.  Ranije je sudija konstatovao da je Đokoviću oduzet telefon odmah po sletanju, u 4 sata i da zato praktično od ponoći do oduzimanja vize nije mogao da komunicira sa advokatima, Teniskim savezom Australije i sa bilo kim sa kojim bi mogao da pronađe rešenje.

 

- Molim vas nemojte da mi otkažete vizu. Ispoštovao sam sva pravila, imam sva dokumenta koja su od mene zahtevali. Ovde sam na određeno vreme, da bih se takmičio na turniru i to mi je rečeno - rekao im je Novak.  Posle svega  delegat koji odobrava vizu nije reagovao na molbu gospodina Đokovića. Da je saslušao, mogao je da vide da postoje drugačije okolnosti i zbog toga sada postoje ove pravne posledice - izjavio je advokat. 

Foto: printscreen

 

- Ako ga deportuju, može da dobije kaznu od tri godine ulaska u Australiju. Gospodin Đoković je zbog toga molio delegata da mu ne ukine vizu -  dodao je Đokovićev branilac.

Novakov advokat Vud je otkrio da se ceo transkript koji se navodi u žalbi deo koji se nalazi na snimaču govora koji je koršćen.

- Snimač govora je korišćen periodično, odnosno nije korišćen tokom svih razgovora sa delegatima. Zahvaljujući tom snimaču govora mi imamo ovaj transkript ovde -  rekao je Vud i dodao: 

Foto: printscreen

 

- Kada je isključen snimač govora, tada su mu delegati rekli da nema potrebe da traži pravne savete od advokata. Novak je sve vreme tražio samo više vremena da priča sa advokatima, jer su mu govorili o otkazivanju vize. Rekli su mu da će sačekati, pa su mu onda ponovo sugerisali da ne čeka, da sledi smena na aeodromu i da je za njega bolje da ne čeka.

Foto: ap photo

 

Transkript sa aerodroma pokazuje da mu je uskraćeno vreme da razgovara sa advokatima ujutro pre nego što mu je ukinuta viza - zaključio je sudija Keli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija