• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2022

10:31

OD OVOG ČOVEKA SVE ZAVISI! On odlučuje! Da li će uhapsiti Novaka?

printscreen

Tenis

OD OVOG ČOVEKA SVE ZAVISI! On odlučuje! Da li će uhapsiti Novaka?

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Australiju na Federalnom sudu ali agonija i dalje traje

Prvom teniseru sveta preti hapšenje. Posle suđenja je advokat vlade najavio da Ministar za imigracione poslove ima mogućnost da pobije odluku suda i da odluči mimi sudske institucije da nekoga protera iz zemlje.

Ispred advokatske kancelarije koja je branila Novaka Đokovića, trenutno okupljaju policijske snage, a kako je i sam Đorđe Đoković rekao, planiraju da uhapse Novaka i odmah ga deportuju iz zemlje.

Foto: reuters

 

Iako je Novak na sudu dokazao da je bio u pravu, da je imao svu potrebnu dokumentaciju za vizu i medicinsko izuzeće, vlada Australije i dalje želi da ga protera. 

U čitavu priču će biti uključen Ministar za imigraciona pitanja, Aleks Hok. Prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad svih, pa čak i države Viktorije i Suda, koji je pobio odluku vlasti i oslobodio Novaka i omogućio mu da igra na Australijan openu.

Pošto je po zakonu Australije granica federalno gledište, ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast i može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese određena federalna država.

Foto: reuters

 

Minstar ima četiri sata da poništi vizu Novaku nakon što je sudija odlučio da ga oslobodi. Odluku mora da donese u narednih 45 minuta, preciznije do oko 11.15 po srpskom vremenu.

Ostaje nam da vidimo šta će on odlučiti i da li će doneti najskandalozniju odluku u istoriji, čime bi mogao da ugrozi čak i samog sebe i da ode u zatvor. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija