• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2022

13:33

POSTAO JE HIT NA AUSTRALIJAN OPENU I HOĆE DA SMENI NOVAKA! NEMA SPONZORA I IZBACUJE FAVORITE!

Tanjug

Tenis

POSTAO JE HIT NA AUSTRALIJAN OPENU I HOĆE DA SMENI NOVAKA! NEMA SPONZORA I IZBACUJE FAVORITE!

Podeli vest

Američki teniser Maksim Kresi najveće je i najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena

Kresi je došao do osmine finala na Grend slemu u Melburnu, kao 79. teniser planete i to po prvi put na turniru iz najjače kategorije...

Bio je bolji od  Džona Iznera, Tomaša Mahača i Kristofera O'Konelija, a sada ga očekuje duel sa prvim nosiocem Danilom Medvedevom.

Foto: Tanjug

 

- Volim da igram na bilo kojem terenu, bilo da je 15. ili da je Rod Lejver arena. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Medvedeva, verujem da ću moći da mu pariram. Zapravo, ni ne razmišljam o njemu jer može da poremeti moju igru -  rekao je Kresi.

Kresi ima 24 godine, rođen je u Parizu, ali se preselio u SAD i uzeo državljanstvo. 

- Moj plan je bio da budem profesionalac počela je u prvoj godini fakulteta. Ranije nisam razmišljao da budem profesionalni teniser. Više da budem najbolji na UCLA univerzitetu. Onda sam shvatio da sam napredovao jako brzo i, iako sam imao nedoumica, ostao sam istrajan. Sada više nemam sumnje!

Foto: Tanjug

 

On je iznenadio time što još uvek nema nijednog sponzora.

- Ne još, čekam... Strpljiv sam i čekaću da napravim veliku stvar, a onda da pregovaram. Teško je u ovim vremenima koronavirusa da se sklopi posao, ali želim da se probijem u Top 50, pa i Top10- iznenadio je Kresi, a onda i najavio da bi mogao da napadne sam vrh svetskog tenisa, tačnije prvo mesto na kome je Novak Đoković.

- Da, čak i do broja jedan. Jako sam samouveren. Moj stil je takav da mogu da pobedim svakog. Počev od ove godine pun sam sampouzdanja. Igrao sam protiv Nadala i verujem da sam ga stavio na muke. Držim se svoje rutine i discipline- zaključio je Kresi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija