• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.02.2022

20:56

POLOVIČAN USPEH SRBA! Lajović servirao za pobedu, pa ispao posle preokreta

Reuters

Tenis

POLOVIČAN USPEH SRBA! Lajović servirao za pobedu, pa ispao posle preokreta

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Buenos Ajresu, nakon što je poražen od Argentinca Federika Korije sa 1:2 po setovima 6:4, 5:7, 4:6

Lajović, 37. igrač sveta, poražen je od Argentinca, 65. na ATP listi, nakon dva sata i 36 minuta igre.

U prvom setu, Lajović je uspeo u drugom i šestom gemu da oduzme servis protivniku i povede sa 5:1. Delovalo je da će srpski teniser lako osvojiti prvi set, ali je Korija sa dva vezana brejka, u sedmom i devetom gemu smanjio na 5:4. Odmah u sledećem gemu Lajović je ponovo napravio brejk i osvojio set sa 6:4.

Korija je u drugom setu stigao do odlučujućeg brejka u 11. gemu i sigurnim servisom stigao do 7:5 i izjednačenja.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović

U trećem setu, Argentinac je odlučujući brejk napravio u trećem gemu, i tu prednost je uspeo da sačuva do kraja seta i sa 6:4 osvoji odlučujući set i plasira se u četvrtfinale.

Korija će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela izmedju Norvežanina Kaspera Ruda i Španca Roberta Karabaljesa Baena.

Nešto ranije je srpsko-brazilski teniski par Miomir Kecmanović i Fernando Ramboli obezbedio plasman u četvrtfinale u dubl konkurenciji, nakon što su savladali argentinski par Tomas Ečeveri i Francisko Serundolo sa 2:0 po setovima 7:5, 7:5.

Kecmanović i Ramboli su stigli do pobede nakon sat i 21 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

U prvom setu vodila se ravnopravna borba. Sve do 12 gema irači su čuvali svoj servis, kada je srpsko-brazilski par uspeo da napravi brejk i dobije set sa 7:5.

I u drugom setu odluka je pala u 12. gemu, kada su Kecmanović i Romboli uspeli da oduzmu servis protivnicima, osvoje set i plasiraju se u četvrtfinale turnira.

Srpsko-brazilski par će se u četvrtfinalu sastati sa srpsko-bosanskohercegovačkim parom Nikola Čačić-Tomislav Brkić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija