• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

09:11

AUU KAKVE REČI, KAPA DOLE! Nadalov trener otkrio šta NE ZANIMA Srbina, Federera otpisao!

Tanjug/AP

Tenis

AUU KAKVE REČI, KAPA DOLE! Nadalov trener otkrio šta NE ZANIMA Srbina, Federera otpisao!

Podeli vest

Fransisko Rođ, dugogodišnji trener Rafaela Nadala, sa kojim radim već 17, kaže da sledi žestoka borba za krunu najboljeg tenisera ikada

Pobedom na Australijan open rafa je osvojio rekordni 21. grend slem u karijeri i sada ima jedan više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera. 

Mnoge zanima kako će se završiti ta trka za titulu GOAT, najboljeg svih vremena. Fransisko Rođ je iz trke otpisao Rodžera Federera.

- Pre dva meseca rekao bih da je Rafa u toj trci u teškoj poziciji. Sada ću reći da su njegove šanse sa Novakom 50-50. Za Rodžera će biti teško s obzirom da nije dugo igrao i da je stariji. Znamo da je Novaku ostalo više sezona da odigra. Videćemo šta će se desiti, za Rafu bi bilo veoma dobro da uzme naredni Rolan Garos. Đoković ima i taj problem da nije vakcinisan, što je za poštovanje. Problem za njega će biti ako ne bude mogao da igra na grend slemovima. Sada ne može da igra u Njujorku, gde je oduvek voleo da igra. Možda čeka promenu pravila, ko zna. Biće to njegova odluka u svakom slučaju - kazao je Rođ.

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

Nadal od početka sezone ima skor od 15-0 uz tri titule. Pitanje je da li španski teniser i dalje ima aspiracije da se vrati na prvo mesto svetske liste.

- Rafa nije u tom stanju da planira veći broj turnira da bi jurio prvo mesto. To je tu, nadohvat ruke, ali to nije stvarno njegov cilj, radije je to posledica svega. Mislim da broj jedan više nije prioritet ni za Rafu, ali ni za Novaka i Rodžera. To je pitanje grend slem titula. To je veliki izazov, zbog toga je Rafa najviše uzbuđen. To je prioritet i da sastavi dobru sezonu.

Nadal će pažljivo planirati raspored za nastavak sezone. 

- Sezona na šljaci zavisiće od američke turneje. Jer može da se desi da dođete u Monte Karlo, imate težak turnir i poželite da preskočite sledeći. Želi da igra što je moguće više na šljaci, ali sa tom logikom da na Roland Garos dođe u što boljoj formi - zaključio je član tima Rafaela Nadala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija