• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2022

18:54

LEGENDARNI TENISER U PAKLU RATA! Borio se protiv NACIZMA, a sada strahuje za svoj život!

printscreen

Tenis

LEGENDARNI TENISER U PAKLU RATA! Borio se protiv NACIZMA, a sada strahuje za svoj život!

Podeli vest

Najstariji teniser sveta Leonid Stanislavski nalazi se u središtu ratnih sukoba Ukrajine i Rusije

Ukrajinski teniser Leonid Stanislavski postao je glavni hit na društvenim mrežama nakon što se pojavio snimak njegovog treninga sa Rafaelom Nadalom. Ništa tu ne bi bilo čudno da Leonid nema 97 godina i važi za najstarijeg tenisera na svetu. 

Leonid Stanislavski je iz Harkova, jednog od gradova koji su najteže pogođeni ratom u Ukrajini. Ginosov rekorder sanjao je o tome da upozna i Rodžera Federera nakon što je odigrao meč sa Nadalom, sada strahuje za svoj život. 

- Nadam se da ću doživeti 100 godina. Moram da preživim ovu zastrašujuću situaciju. Rat je počeo 24. februara, od tada nisam izašao napolje, bio sam kući. Imam zalihe, frižider je pun i ostaću tu, neću nigde ići. Moja ćerka Tanja je u Poljskoj i hoće da i ja odem tamo, ali sam odlučio da ostanem - jasan je Leonid. 

Za kraj, Leonit Stanislavski otrkio je da nema problema sa bukom, odnosno da ni ne čuje bombe koje padaju u Harkovu. 

- Loše čujem, pa spavam celu noć i ništa me ne budi. Sinoć je bilo bombardovanja, a jutros su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost - kazao je Ukrajinac. 

 

 

Podsećamo, Stanislavski je preživeo i Drugi svetski rat u kome je kao inženjer konstruisao borbene avione za Sovjete u borbi protiv Nacista. 

- Mislio sam da neću opet morati da prolazim kroz strašan rat u kome obe strane umiru, majke ostaju bez dece, žene bez muževa. Šta je ovo? XXI vek je, ne može biti rata, rat mora da bude stopiran i moramo doći do dogovora - poručio je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija