• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2022

13:21

GREND SLEM ŠAMPION I TENISER IZ TOP 10 U BEOGRADU! Đorđe zagolicao maštu navijačima, ali ne sme o imenima! (FOTO)

Starsportphoto

Tenis

GREND SLEM ŠAMPION I TENISER IZ TOP 10 U BEOGRADU! Đorđe zagolicao maštu navijačima, ali ne sme o imenima! (FOTO)

Podeli vest

Od ponedeljka ponovo prvi teniser sveta Novak Đoković igraće na predstojećem Srbia openu od 17. do 24. aprila u Beogradu,

Direktor Serbia Opena, Đorđe Đoković otkrio je pred početak novog izdanja ATP turnira iz 250 serije u Beogradu sa se pregovara oko dolaska još nekih zvezda tenisa, ali nije smeo o imenima.

- Ne smem da otkrivam imena, ali dva tenisera koja su najbliža dolasku su jedan grend slem šampion i drugi je iz TOP 10 - kazao je Đorđe.

Serbia Open, na kom će igrati i Novak Đoković, na programu je od 17. do 24. aprila i na njemu će u singlu učestvovati i 28 igrača.

- Prošla godina za nas je bila vatreno krštenje jer smo vratili turnir u Beograd. Kad se osvrnemo na situaciju, prezadovoljni smo na okolnosti koje smo imali, veliki broj vrhunskih tenisera u Beogradu koji su bili jako zadovoljni organizacijom. Najbitnije od svega toga su utisci i ocene od strane supervizora koji su bili najviši i najbolji mogući. Približavamo se unapređenju jednog dana, nadamo se da će biti uskoro. Ostaje nam da ove godine dočekamo veliki broj vrhunskih porofesionalonih tenisera i napunimo tribine. Prošle godine smo imali kapacitet od 5.000 mesta, ove godine smo povećali na 8.5000. Ono što priželjkujemo jeste da napunimo tribine i da bude lepo vreme. Ovim putem pozivamo sve da dođu i gledaju najbolji svetski tenis - rekao je Đorđe i dodao:

Foto: Starsportphoto

 

- Imaćemo veliko selo za navijače, razne atrakcije. Ove godine turnir pada za Vakrs, tada ćemo imati četvrtfinala, polufinala i finala. Za svaku kupljenu kartu ćemo posaditi jedno drvo širom Srbije. To je vrlo lepa akcija i nadamo se da ćemo do početka turnira osmisliti još neke humanitarnog karaktera. Na dan kvalifikacija će biti otvoren ulaz za sve posetioce koji mogu da dođu da vide teniske terene, ulaz će biti besplatan. Takođe, tog dana će moći da gledaju i treninge velikih zvezda.

Foto: Starsportphoto

 

Na pitanje kakva je situacija da turnir dobije licencu i postane ATP 500, Đorđe je rekao:

- Ono što nije u našim rukama jeste ATP organizacija koja ima jako strikne protokole i odobravanje licence. Nije u pitanju da mi samo dobijemo nego nekome mora da bude i oduzeta. Ne bi bilo prvi put da u istoj nedelji budu dva turnira ATP 500.  Moramo da budemo strpljivi i da sarađujemo sa ATP i nadamo se da ćemo uskoro dobiti licencu. Što se tiče samih čelendžera, u cilju je da ne budu u Beogradu nego na nekom drugom mestu. Jako smo zainteresovani za Vrnjačku Banju i kontaktirali smo ljude tamo. Što se tiče ostalih gradova, jesmo malo ograničeni jer postoje standardi koji moraju da se ispoštuju. Ali što se tiče ITF i čelendžera, sigurno ćemo sledeće godine imati dosta veći broj turnira.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija