• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2022

22:46 >> 23:00

NOVAK PORUČIO: NE PODRŽAVAM ODLUKU VIMBLDONA! Znamo šta je bilo u Srbiji 1999... Biće mi potrebna PODRŠKA! Ne volim da se hvalim!

Starsportphoto

Tenis

NOVAK PORUČIO: NE PODRŽAVAM ODLUKU VIMBLDONA! Znamo šta je bilo u Srbiji 1999... Biće mi potrebna PODRŠKA! Ne volim da se hvalim!

Podeli vest

Novak Đoković slavio je u jednom od najboljih teniskih mečeva ove sezone posle više od tri sata borbe

Bez dileme - Novak Đoković i Laslo Đere omogućili su teniski spektakl o kom će se dugo godina pričati! Šteta je što je jedan od srpskih tenisera morao da završi učešće na turniru u Beogradu već posle drugog kola budući da je ovakav duel vredan i finala grend slemova! 

Velika borba od tri sata i 21 minuta, neizvesnost do poslednjeg poena, a po završtku meča, Novak je, vidno umoran stigao pred novinare i izneo utiske o meču.

Foto: Starsportphoto

 

- Još jedan uzbudljiv meč, više od tri sata velike bitke. Igrali smo na podlozi koja je najsporija, koja zahteva mnogo fizičke i mentalne energije da se dobije meč. Posebno kad se igra protiv Lacija, koji sjajno udara. Imali smo nažalost kišu, to je promenilo uslove. Teren je bio spor, loptice teške i velike, nije bilo brzine u njima kao ranijih dana. Prvi meč, pred navijačima, tu su bili nervi, očekivanja. Velika podrška, ali to sam navikao, mada je uvek nervozno i posle toliko godina pred ovom publikom- rekao je Novak i dodao:

Foto: Starsportphoto

 

- Čudan je osećaj da igram protiv srpskih igrača, ali je publika bila sjajna. Đere bio bolji veći deo meča, napadao je, kontrolisao veći deo meča. Nisam se sjajno osećao, imao sam loš meč što se tiče servisa, uspone i padove. Uspeo sam da fizički izdržim i preživim triler posle tri i po sata. To je pozitivno u odnosu na Monte Karlo, tamo nisam uspeo da izdržim. Nadam se da ću se oporaviti do sutra i biti bolji. Kecmanović je u dobroj formi, biće mi potrebna podrška. U ovom trenutku s obzirom na okolnosti i mali broj mečeva, ovakva pobeda posle tri i po sata borbe je dobrodošla i mentalno veoma bitna, ali i igrački. Nisam blizu maksimuma kvaliteta tenisa, ali toga sam svestan. Nije prvi put da imam niži stepen samopouzdanja, ali znam šta mi je činiti. To iskustvo ću pokušati da iskoristim da podignem nivo igre. Sad su mi najpotrebniji mečevi. Pobeda mi dosta znači sa mentalno-emotivne perspektive.

Vimbldon je zabranio igračima iz Rusije, kakvo je mišljenje o tome?

- Uvek ću osuditi rat, nikada neću podržati rat, kao dete rata znam koliko trauma to ostavlja, mi ovde u Srbiji znamo šta se dešavalo 1999. godine, imali smo mnogo ratova na Balkanu. Ne mogu da podržim odluku Vimbldona, mislim da je suludo, teniseri nemaju veze sa tim. Kada se politika umeša u sport, to ne ispadne dobro - rekao je Đoković.

U Beogradu je i jedan mladi teniser iz Češke, talentovani Jakub Menšik. Novak ga je doveo preko zajedničkog poznanika.

- Igrao je finale Australijan opena sa 16 godina. Gledao sam ga malo, preko prijatelja smo stupili u kontakt sa njim. Igrali smo tri ili četiri puta, trenirali, sad smo mu dali vajld kartu. Mislim da je pred njim svetla budućnost. Dobar je momak, znamo kakva je teniska češka škola, on dolazi iz Prošteva. Čovek koji je vlasnik kluba je sponzorisao Berdiha, Kvitovu. Velike nade polažu u njega. Ima sjajne predispozicije, podseća na Medvedeva. Visok je, igra bolje na brzoj podlozi, ima jak i precizan servis. Svi Česi imaju sjajan bekhend, uopšte ta istočna škola, a forhend može da napreduje. Kompletan je već sa 16 godina. Još će da raste, mentalno je zreo, daleko će da dogura- smatra Novak.

Srpski as kaže da mu ne pada teško da pomaže najmlađima.

- Ne volim da pričam o sebi, da se hvalim, uvek sam se trudio da budem dostupan mladim, nezavisno odakle dolaze. Pogotovo njima, kojima trebaju savet i smernica, oni znaju da kod mene mogu uvek da dođu. To je slučaj sa Holgerom Runeom, trenirali smo često u Monte Karlu. Volim kada mi mladi igrači priđu i posatve pitanje. To je najbolji način da se nešto nauči- zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djokovic se drogira

pre 1 godinu

A kad su nacisti ubijali Ruse tada nisi pricao kako znas sta je rat i da osudjujes napad. Ajde jaje jedno sisaj balijama po piramidama i istasama. Za sataniste radis jednog dana ce se pricati i o tvojim namestenim mecevima o cemu je vec govorio Bojsi koji je rekao da si pustio Mareja da ucinis uslugu Londonu. Ali uskoro ce se poceti prica i o drogi koju koristis. Sa 35 god da igras bolje nego sa 25 i da se hranis biljkama i igras 5 sati ma vazi.

Predragm

pre 1 godinu

Ako ne podrzavas onda nemoj da igras na Vimbldonu. Dobio si plac od Vucica na Kalemegdanu pa malo da odradis. Kao sportista ti si uskoro zavrsio karijeru. Guru ti isprao mozak pazi da ne ostanes bez para.

Car

pre 1 godinu

A dali je neko podrzavao tebe kad nisi htio da se vakcinises ? Bio si sam protiv svih.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija