• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2022

15:02 >> 18:38

Novak posle velike borbe SLOMIO sjajnog Kecmanovića za POLUFINALE Serbia opena!

Starsportphoto

Tenis

Novak posle velike borbe SLOMIO sjajnog Kecmanovića za POLUFINALE Serbia opena!

Podeli vest

Novak Đoković savladao je posle preokreta Miomira Kecmanovića (4:6, 6:3, 6:3) u četvrtfinalu Srbija opena

Morao je najbolji teniser sveta da pronađe i poslednji atom energije ne bi li na startu Serbia opena eliminisao sunarodnika Lasla Đerea, 2:6, 7:6 (6), 7:6 (4), a nije mu bilo lako ni protiv Miomira Kecmanovića! 

Foto: Starsportphoto

 

Kecmanović je savladao Džona Milmana rezultatom 6:4, 7:6  i tako  je izborio mesto među osam najboljih u srpskoj prestonici. 

Foto: Starsportphoto

 

Kecmanović je potvrdio dobru formu, ali je kao u Majamiju, odnosno Indijan Velsu, stao je u ovoj fazi.

Prvi set je trajao 50 minuta, a Kecmanoviću je bio dovoljan jedan brejk da ga reši u svoju korist!
Đoković je opet bio u zaostatku, baš kao i protiv Đerea u prošlom kolu.

Drugi set pripao je najboljem teniseru sveta! 6:3 ga je dobio Novak! Ključni brejk je napravio u osmom gemu, a set je trajao 51 minut.  Početak odlučujućeg seta nam nije doneo brejk lopte. Bilo je tako sve do sedmog gema, kada je Novak pomalo i neočekivano stigao do tri vezane brejk šanse.

Pogodio je osnovnu liniju, izbacio mlađeg kolegu iz ritma, a onda ga slomio paralelom. Potvrdio je brejk najbolji teniser sveta, a potom još jednim, završio i te kako težak.

Đokovićev protivnik u borbi za finale biće pobednik duela Karen Hačanov – Tijago Monteiro.

 

ĐOKOVIĆ - KECMANOVIĆ  2:1 (4:6, 6:3, 6:3 )

 

 

TOK MEČA:

Treći set:

6:3 - KRAJ! Pobeda Novaka Đokovića

5:3 - Siguran je sada Novak, a Miomir servira za ostanak u meču! 

4:3 - BREJK! Do ovog gema nije Kecmanović imao mnogo grešaka, ali sada je imao dve skupe! Tri vezane brejk lopte je imao Đoković i iskoristio je prvu!

3:3 - Sve je uzbudljivije, bliži se kraj meča, a obojica su na dobrom nivou! Nema sumnje da će biti i te kako dramatično...

2:3 - Još uvek nema brejk prilika u ovom setu! Kecmanović se nije mnogo namučio u ovom gemu...

2:2 - Oba tenisera su sigurna na svoj servis! Neizvesno je u prestonici Srbije...

Foto: Starsportphoto©

 

1:2 - Brzinski je Kecmanović osvojio gem na svoj servis! Kuva se polako...

1:1 - Poravnao je sada Novak i ne može se još naslutiti kao će izaći kao pobednik ovog duela...

0:1 - Imao je tri vezane gem lopte Kecmanović, dve nije iskoristio, ali jeste treću. Prekinuo je niz Đokovića od tri gema.

Drugi set: 

6:3 - Uspeo je da izjednači Novak i nema sumnje da ćemo gledati veliku borbu i u trećem setu!

5:3 - Došao je Novak do nove brejk prilike, ali je Kecmanović to brzo anulirao! Međutim, najbolji teniser sveta je ubrzo ponovo imao prednost i iskoristio je to! Sada servira za set!

4:3 - Dugo Novak nije imao gem bez izgubljenog poena, a sada je odigrao baš takav! Sada ponovo vodi!

3:3 - Siguran je na svoj servis mlađi Srbin! Borba se rasplamsava...

3:2 - Prvi put od početka meča Novak je vezao dva gema! Na servisu je sada Kecmanović!

2:2 - BREJK! Brza reakcija! Nakon što je izgubio gem na svoj servis, brejknuo je brzinski Novak Kecmanovića! 

Foto: Starsportphoto©

 

1:2 - BREJK! Još jednom Kecmanović oduzima Novaku servis! Đoković je do 30:30 na svom servisu stigao drop-šotom, ali je bekhend potom izbacio u aut i dopustio Kecmanoviću novu brejk loptu, koju ovaj koristi.

1:1 - U ovom gemu viđena je prva brejk prilika za Novaka, ali je nije najbolji teniser planete iskoristio. Potom je usledila i druga, ali ni nju ne koristi Đoković, pa Kecmanović uspeva da izjednači! 

1:0 - Odmah na početku drugog seta brejk loptu je imao Kecmanović, ali je nije iskoristio! Teškom mukom je došao Đoković do ovog gema! 

Prvi set: 

4:6 - Sjajan gem i prvi set za Kecmanovića!Tri set lopte je imao Miomir! Dve je spasio Novak, ali nije mogao više..

Foto: Starsportphoto©

 

4:5- Još jedan lak gem za Đokovića. Ipak, u narednom, Kecmanović će servirati za vođstvo u setovima.

3:5 - Prvi as za Kecmanovića viđen je u ovom gemu. Igrao je dobro i na kraju ga rešio u svoju korist!

3:4 - Posle dva u kojimna je imao probleme, konačno je Novak imao miran servis-gem!

2:4 - Pet neiznuđenih grešaka upisao je Kecmanović od početka meča, a onda je usledio as. Ipak, viđena je nakon toga razmena udaraca, da bi na kraju Miomir osvojio gem na svoj servis!

2:3 - Čita Kecmanović za sada Novaka... Sve je čvrši i sigurniji i zato je stvorio tri brejk prilike u ovom gemu! Prvu je spasao Nole, teškom mukom, a onda odservirao i prvi as, a potom spasio i treću brejk loptu koju je imao Miomir. Ipak, nije se dao Kecmanović i stigao je do nove, ali je nije iskoristio, jer je Novak servisom spasio. U najdužem gemu na meču, ponovo je Kecmanović mogao do prednosti, ali je publika još jednom videla đus!Na kraju je prelepim poenom Novak osvojio ovaj gem, spasivši pet brejk lopti!

1:3 - Sjajno igra Miomir Kecmanović! Ne dozvoljava favoritu da igra svoju igru! Potvrđuje brejk, iako je bilo neizvesnosti, jer je bilo 40:40.

1:2 - BREJK! Kecmanović je oduzeo servis Novaku! Stariji Srbin je napravio duple greške, pa je mlađi bez ijednog udarca stigao do 0:30. Propustio je Miomir lepu priliku da kazni drop-šot Novaka, da bi u narednom poenu poslao prejak forhend u aut. Odličnim riternom Kecmanović je započeo poen, koji je završen greškom Novaka iz bekhenda. Na brejk lopti, Novak je poslao neuspešan drop-šot..

Foto: Starsportphoto

 

1:1 - Jedna duža razmena završila je greškom Kecmanovića, pa je Đoković poveo 30:15 i stvorio mali pritisak na Miomira. Ipak, nije slučajno mlađi srpski as u sjajoj formi! Dao je gas i poravnao rezultat!

1:0 - Dobar gem za Novaka na početku. Ako je suditi po ovome, ide na bolje za Noleta koji je imao tri direktna poena.

Foto: Starsportphoto

 

Od ponedeljka do danas je na tribinama kompleksa gde se održava Serbia open viđen veliki broj poznatih ličnosti, a današnji program prate i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, kao i kapiten Branko Lazić. 

16:01 - Novak je izabrao da servira prvi

Foto: Starsportphoto

Trener KK Crvena zvezda, Dejan Radonjić, prati meč na Dorćolu

16:00 - Kecmanović i Đoković su izašli na teren i uskoro se očekuje početak

15:50 - Đoković i Kecmanović su se do sada sastajali samo jednom, prošle godine na Beograd openu, takođe u 1/4 finalu, kada je najbolji teniser planete pobedio lako (6:1, 6:3).

15:10 - Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Serbia opena, pobedom nad Jiržijem Lehečkom (4:6, 7:6, 6:2).

15:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Serbian opena između Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija