• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2022

09:39

ON JE NOVAKOV RIVAL U POLUFINALU! Obožava Đokovićeve prijatelje, živeo je u Hrvatskoj, prvi teniser sveta ne pamti po dobrom jedan duel s njim!

REUTERS/Morgan Sette

Tenis

ON JE NOVAKOV RIVAL U POLUFINALU! Obožava Đokovićeve prijatelje, živeo je u Hrvatskoj, prvi teniser sveta ne pamti po dobrom jedan duel s njim!

Podeli vest

Ruski teniser Karen Hačanov izlazi na crtu prvom igraču planete Novaku Đokoviću u polufinalu Srbija Opena

 

Treći nosioc na Srbija Openu u prvom kolu je bio slobodan a zatim je savladao zemljaka  Romana Safijulina, da bi potom zakazao meč sa Novakom Đokovićem pobedom nad Tijago Montijerom.

Ovo će biti njih drugi duel ove godine. Novak ga je savladao u drugom kolu Dubaija rezultatom 6:3, 7:6.

Foto: Starsportphoto©

Ruski teniser je svojevremeno bio osmi teniser sveta, a sada zauzima 26. poziciju na ATP lisit.

OBOŽAVA NOVAKOVE VELIKE  PRIJATALJE

Hačanov je rođen u Moskvi 21. maja 1996. godine.  Tenis je počeo da trenira sa samo tri godine, a kako je sam izjavio sa 12 je odlučio da će biti profesionalac.

Dva čoveka su presudna što je Hačanov izabrao da "beli sport" bude njegov životni poziv.

Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Jedan je njegov sunarodnjak legendarni Marat Safin, a drugi Argentinac Huan Martin del Potro koji se nedavno penzionisao.

Zanimljivo da su oba čoveka veliki prijatelji prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

U TINEJDŽERSKIM DANIMA SE PRESELIO U HRVATSKU

Karen Hačanov se sa 15 godina preselio u Split. Tada je započeo saradnju sa Vedranom Martićem koja je trajala do 2020. godine

Zanimljivo je da je Martić nekadašnji trener Gorana Ivaniševića koji je sada u stručnom štabu Novaka Đokovića.

 

 

Martić je trenirao popularnog Dalmatinca od 1996. do 2000. godine, a pod njegovim vođstvom Ivanišević je igrao finale Vimbldona i bio drugi teniser sveta.

U Karenovom boksu je sada Hoze Klavet koji je nekada bio trener Tomija Robreda, Felisijana Lopeza, Aleksa Koreče i Fernanda Verdaska.

SREBRO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Iako nije osvojio titulu od 2018. godine, Hačanov će 2021. godinu ipak pamtiti po dobrom.

On je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju.  U polufinalu je pobedio Pabla Karena Bustu, a zatim je usledio obračun sa Aleksandrom Zverevom u finalu.

Foto: REUTERS/Stoyan Nenov

Nije imao sreće Hačanov u finalu, izgubio je rezultatom 6:3, 6:1, ali ipak se okitio se srebrnom medaljom, što svakako nije malo.

SAVLADAO ĐOKOVIĆA U FINALU MASTERSA!

Zanimljivo je da je poslednji turnir Karen Hačanov osvojio 2018. godine. Reč je o Mastersu u Parizu gde je savladao Aleksandra Zvereva, a zatim Dominika Tima, da bi potom pobedio Novaka Đokovića u finalu i tako osvojio prvi i za sada jedini Masters u svojoj karijeri.

Foto: REUTERS/Thaier Al-Sudani

Uskoro je uspeo da izbori svoje mesto među 10 najboljih tenisera, a najjači plasman mu je osmo mesto.

Kada su u pitanju dueli sa Novakom Đokovićem, on ga je samo jednom pobedio, dok je Novak trijumfovao pet puta.

OŽENIO LJUBAV IZ TINEJDŽERSKIH DANA

Karen je 2016. godine oženio Veroniku Šikilijevu s kojom je u srećnoj vezi od svoje 15. godine.

 

 

Oni su 14. septembra 2019. godine dobili sina Davida. Zanimljivo je da je beloruski teniser Ilija Ivaška oženio njenu sestru blizankinju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija