• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2022

07:18

ZABILI SU NOVAKU NOŽ U LEĐA! Mučki udarac Amerikanaca i Francuza! Jedno pričali, drugo radili!

reuters

Tenis

ZABILI SU NOVAKU NOŽ U LEĐA! Mučki udarac Amerikanaca i Francuza! Jedno pričali, drugo radili!

Podeli vest

Novak Đoković, prvi teniser sveta, za samo dva meseca ostao je bez dva velika sponzora


Novak Đoković je početkom marta okončao saradnju francuskim automobilskim gigantom "Pežoom". Posle afere kada je deportovan iz Australije francuski proizvođač automobila najpre je preneo da stoji uz Novaka.

Novaka napustio sponzor

Ipak, nije nastavio saradnju sa Novakom Đokovićem, iako je francuski gigant od 2014. godine jedan od glavnih sponzora Đokovića. Navodno je do raskida saradnje došlo zbog otežanih uslova poslovanja Đokovića doživljavao kao dodatno opterećenje za budžet, tako da mu je slučaj "Melburn“ dobrodošao za povlačenje.

Prvi je ovu informaciju objavio španski "El Espanjol", medijima je Karlos Tavares, direktor "Stellantis Group", najavio da će prestati da sponzoriše tenisera.

- Ne, nećemo nastaviti da sponzorišemo Đokovića -  rekao je tada Tavares.

Foto: reuters

Novak Đoković ostao bez još jednog sponzora

Francuzi su bili Novakovi sponzori od 2014. godine sponzor našeg asa, a pre dve godine su predstavili i globalni plan po kom je Đoković u glavnoj ulozi.

Zarađuje milione

Prvi trogodišnji sponzorski ugovor najbolji teniser sveta sa Francuzima potpisao je 2014. godine, i tada je bio drugi teniser sveta. Drugi ugovor je potpisan 2020. godine. Taj ugovor je  raskinut.
Novi težak udarac doživeo je od kompanije UKG, posle dve godine saradnje. Donela je odluku da ne produži ugovor. Logo ove kompanije nalazio se na rukavu majice koju je Đoković nosio na turnirima, a da nešto nije kako bi trebalo da bude bilo je jasno na turniru u Monte Karlu, kada je Novak prvi put posle više od dve godine izašao bez njihovog znaka na majici.

- Sponzorski dogovor je isticao 2022. godine, a zajednička odluka je bila da ne bude produžen ugovor - naveli su u zvaničnom saopštenju čelnici UKG-a.

Foto: reuters

Novak Đoković zarađuje milione

Nije poznato šta je dovelo do razlaza, kao ni da li je on povezan sa Đokovićevim stavom oko vakcinacije protiv koronavirusa. Firma se bavi tehnologijom, potpisala je ugovor sa Đokovićem još 2019. godine, dok su se još zvali Ultimejt Softver, pre nego što su se i sami spojoili sa Kronosom.

Ali, neće ovo teško pasti Novaku Đokoviću. Ima ugovor vredan 40 miliona evra za četiri godine (2025) sa "Lakostom“. Od "Heda“ dobija opremu, rekete rađene samo za njega, i devet miliona dolara godišnje, sa "Asiksom“ je od 2018. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Na žalost sam je kriv. 1.Nije se vakcinisao 2. Bacio se u politiku tenisa, ispravlja nepravdu kao sindikalac drugih tenisera koji mu ni hvala nisu rekli. Nole, batali sve to posveti se sebi i osvoj bar jedan Grenslem turnir.

Ja

pre 1 godinu

Zaboli noz u ledja? Nole je nevakcinisanjem pokvario imidz i mora da snosi posledice.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija