• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2022

14:08

PRED ŽREB ZA ROLAN GAROS! Novak večeras SAZNAJE rivale! Evo kada ide na Nadala i Alkaraza!

tanjug/ap photo/reuters

Tenis

PRED ŽREB ZA ROLAN GAROS! Novak večeras SAZNAJE rivale! Evo kada ide na Nadala i Alkaraza!

Podeli vest

Žreb za drugi grend slem u sezoni Rolan Garos održaće se od 19 časova u Parizu, a branilac titule Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca u prestonici Francuske

Kod dama, glavna favoritkinja je prva teniserka sveta Iga Švjontek koja nije izgubila 27 mečeva zaredom, dok je prošlogodišnja pobednica Barbora Krejčikova iz Češke druga nositeljka.

Srbija će u muškoj konkurenciji imati dva nosioca, Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića, koji je postavljen kao 31. kosturaš. Osim njih dvojice, takmičiće se Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Sa druge strane u ženskoj konkurenciji čast Srbije braniće Aleksandru Krunić koja se u glavni žreb plasirala preko kvalifikacija, dok šanse ima i Olga Danilović. Ona svoj finalni meč kvalifikacija igra u petak protiv Viktorije Tomove iz Bugarske.

Rus Danil Medvedev postavljen je za drugog nosioca u muškom singlu i Đoković sa njim ne može da se sastane pre finala.

Takođe, Nole pre polufinala ne može da ide na Nemca Aleksandera Zvereva i prošlogodišnjeg rivala u finalu Stefanosa Cicipasa iz Grčke, dok je već u četvrtfinalu moguć duel sa najvećim "minama" - Špancima Rafaelom Nadalom i Karlosom Alkarazom, osvajačem mastersa u Madridu, koji igra u životnoj formi.

Foto: Reuters

Novak Đoković

Kralj šljake je 13 puta osvajao Rolan Garos, ali ga je u nedavno prestonici eliminisao njegov naslednik Alkaraz.

Inače, Novak u potencijalnom četvrtfinalu može da dobije i Rusa Andreja Rubljova ili Norvežanina Kaspera Ruda, koga je rutinski izbacio na mastersu u prestonici Italije.

Potencijalno nezgodni rivali u osmini finala mogu da budu Italijan Janik Siner, zatim Kanađani Feliks Ože Alijasim i Denis Šapovalov, Argentinac Dijego Švarcman, a od nosioca su nezgodni rivali i Španac Alehandro Davidovič Fokina, Bugarin Grigor Dimitrov...

Kao mine od igrača koji nisu među nosiocima, a mogu da dođu Novaku u prvom kolu su: Belgijanac David Gofan, Čileanac Kristijan Garin, Italijan Lorenco Sonego i Austrijanac Dominik Tim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija