• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2022

13:06 >> 15:42

ROLAN GAROS, 6. DAN! Kraj za Filipa, Kanađanin PREJAK za Krajinovića!  Nadal i Novak ekspresno!

printscreen

Tenis

ROLAN GAROS, 6. DAN! Kraj za Filipa, Kanađanin PREJAK za Krajinovića! Nadal i Novak ekspresno!

Podeli vest

Srbija ostala bez još jednog predstavnika u Parizu, pošto je posle Dušana Lajovića i Filip Krajinović završio takmičenje

Prvi reket sveta se sastaje sa slovenačkim teniserom Aljažom Bedenom, a Filip Krajinović igra protiv Feliks Ože Alijasima.

Poslednji duel Srbin i Slovenac odigrali su u Rimu pre pet godina, kada je Đoković bio ubedljiv sa 2:0.

- Nisam igrao protiv njega dugo. Nešto sam načuo da je on razmišljao da se povuče na kraju ove sezone. Interesantno će biti sigurno jer će igrati rasterećenije kada je već doneo tu odluku. Tako je i igrao, video sam danas, nezgodan je igrač, na šljaci pogotovo. Bedene je igrač koji igra brzo, veoma je talentovan, lagan, mislim da smo ovde igrali pre nekih četiri-pet godina. Ne potcenjujem nikoga, sigurno ne njega, poznajem ga dosta dugo, na Turu je dugo, nismo imali priliku da igramo dosta ai uradiću domaći zadatak i biću spreman - rekao je Đoković.

Sa druge strane Krajinović će imati teži zadatak, s druge strane mreže stajaće svetski broj devet Kanađanin Feliks Ože Alijasim. Peti put će ukrstiti rekete, a trenutno je skor 2-2.

UŽIVO

- Španski teniser Rafael Nadal sa lakoćom je izašao na kraj sa Botikom van de Zandšlupom i savladao ga bez izgubljenog seta

FILIP KRAJINOVIĆ - Feliks Ože Aljasim 3:0 (6:7 (3), 6:7 (2), 7:5)

Treći set

KRAJ! Feliks Ože Alijasim je novim brejkom stigao do 7:5 i pobede u ovom meču maksimalnim rezultatom 3:0.

6:5 - Vodi Kanađanin i samo ga jedan gem deli od plasmana u osminu finala.

5:5 - Izjednačava Srbin, kratko, efikasno i brzopotezno od strane Krajinovića.

5:4 - Preokreće rezultat u svoju korist Feliks, "sa nulom" je dobio ovaj gem.

4:4 - Najduži gem do sada!!! Imao je Kanađanin tri brejk prilike, greškama Krajinovića stigao do 0:40, ali je Filip sa tri vezana poena izborio "đus". Međutim, uporni Alijasim uspeo je da vrati brejk i izjednači rezultat.

4:3 - Ne predaje se Feliks Ože-Alijasim, brzo smanjuje.

4:2 - Novi gem za Krajinovića, iako je Kanađanin imao 15:30, Srbin je sa tri vezana poena zadržao prednost brejka.

Na "Suzan Leglenu" Rafael Nadal privodi kraju posao protiv Holanđanina Botika Van de Zandšulpa, protiv koga vodi sa 6:3, 6:2 i 3:0 u trećem setu, uz dva brejka prednosti.

3:2 - Smanjuje Feliks prednost srpskog tenisera.

3:1 - Potvrđuje Filip Krajinović brejk i polako se bliži ka osvajanju seta.

2:1 - BREJK za Srbina!!! Uspeo je Krajinović da oduzme servis Ože-Alijasimu i drugim uzastopnim gemom stigne do prednosti. Ajmoooooooooo Filipeeeeeeeeee!

1:1 - Brzo je Filip izjednačio, prepustivši samo jedan poen rivalu.

0:1 - Prvi gem u trećem setu osvaja Kanađanin bez izgubljenog poena. 

Drugi set:

6:7 (2:7) - Ponovo je Krajinović poklekao u taj brejku, koji je Ože-Alijasim dobio rezultatom 7:2.

Čak četiri brejka napravio je Kanađanin u dodatnom periodu, naspram samo jednog Srbina u trećem gemu, što je bilo presudno da povede sa 2:0 u setovima.

6:6 - Gledaćemo taj-brejk! Feliks je osvojio svoj servis i pobednika će kao u prvom setu, odlučivati dodatni deo igre.

6:5 - Drugi gem zaredom za Filipa, sada se on pita!

5:5 - BREJK! Vraća Krajinović izgubljeno i izjednačava rezultat!!!

4:5 - Smanjuje Filip, iako je Kanađanin i u ovom poenu imao dva puta brejk šansu da reši set u svoju korist.

3:5 - Imao je Feliks 40:0, Krajinović zapretio smanjivši na 40:30, ali je Kanađanin uspeo da poentira i odbrani prednost.

3:4 - BREJK!!!! Nažalost Filip je poklekao pred naletima Ože-Alijasima, koji je iskoristio prvu brejk priliku u ovom gemu i poentirao.

3:3 - Nastavlja se neizvesnost, svaki od tenisera čuva svoj servis.

3:2 - Suočio se Filip sa neprijatnom situacijom, pošto je Kanađanin imao 0:30, međutim, uspeo je Srbin da se izvuče i na kraju sačuva svoj servis za novo vođstvo.

2:2 - Izjednačava Ože Alijasim, iako je Krajinović u ovom gemu zapretio smanjivši na 40:30.

2:1 - Osvaja Filip drugi gem u drugom setu i ponovo vodi protiv Kanađanina.

1:1 - Nastavljaju i Krajinović i Ože Aljasim da čuvaju svoj servis! Srpski teniser je sada bio bliži brejku, ali je Francuz sjajno igrao na mreži i poravnao rezultat na startu drugog seta. 

Prvi set:

6:7 - Nažalost Feliks Ože Aljasim je bio mirniji u taj-brejku i uspeo da osvoji prvi set! Srpski teniser je prepustio Francuzu samo jedan mini-brejk koji je bio dovoljan za prvi set!

6:6 - Igraće se taj-brejk u prvom setu! Sigurni su i Srbin i Francuz na svom servisu! Uživa publika u sjajnim potezima dvojice tenisera.

4:4 - Veliku borbu vode Feliks Ože Aljasim i Filip Krajinović, za sada bez brejkova!

2:3 - Filip i Feliks čuvaju servis gemove, još nismo videli ni priliku za brejk u prvom setu! 

1:1 - Filip Krajinović je bio na malom testu, ali ne dozvoljava rivalu iznenađenje na startu duela.

1:0 - Ože Aljasim bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u meču.

Počeo je meč Filipa Krajinovića!

14.00 - Kasne mečevi Novaka i Filipa, Krajinović bi na teren trebalo da izađe u 14.35, a Đoković oko 15.00.

13.38 - Dijego Švarcman je za dva sata i 17 minuta igre  pobedio 21. tenisera sveta Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1, 6:2. Argentinac će u narednom kolu igrati protiv Novaka Đokovića ili Alježa Bedenea.

13.07 - Argentinski teniser Fransisko Serundolo uhapšen je u Parizu nakon što je eliminisan sa Rolan Garosa. Uspeo je  da se dočepa glavog žreba Rolan Garosa, ali je već u prvom kolu doživeo debakl. Njega je posle bezmalo dva časa igre razbio britanski teniser Danijel Evans, te je turnir za Argentinca završen i pre nego što je počeo. 

Argentinac je uhapšen nakon što ga je prijavio taksista, koji ga je otpužio da ga je išamarao budući da je odbnio da u vozilo primi petoro ljudi. 

 

 

13.00 - U muškoj konkurenciji treba izdvojiti meč Rafaela Nadala, vlasnik 13 titula u Parizu i Belgijanca Van de Zandšulpa, Nemac Zverev ide ne megdan Amerikancu Nakašimi, dok će program zatvoriti Karlos Alkaraz i Amerikanac Korda.

13.00 - Pratite uz Informer.rs dešavanja na Rolan Garosu i mečeve srpskih tenisera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija