• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2022

10:53

NADAL POBESNEO NA NOVINARE! Španac ZAGRMEO pred polufinale! Ne UBIJAJTE više...

reuters

Tenis

NADAL POBESNEO NA NOVINARE! Španac ZAGRMEO pred polufinale! Ne UBIJAJTE više...

Podeli vest

Kralj šljake Rafael Nadal igraće u polufinalu Rolan Garosa protiv Aleksandera Zvereva, a povreda njegovog stopala je glavna tema prethodnih dana

Španski novinar Anhel Garsija otkrio je da kost u Nadalovom stopalu polako umire, dok je njegov stric Toni Nadal pobesneo na medije zbog, kako je naglasio, napada medija na njegovog bratancu.

Tonija je najviše iznerviralo što je većina medija otpisala Rafu u duelu sa Novakom i nisu mu davali nikakve šanse.

U kolumni za El Pais, stric petog tenisera sveta je stavio izuzetno provokativan naslov "Ne ubijajte više Rafu".

- Poslednjih nedelja bio sam iznenađen kojom brzinom su pojedini specijalizovani novinari otpisali i javno smenili mog nećaka. Možda je pomalo bezobzirno da aktuelnog šampiona Australijan opena, finalistu Mastesa u Indijan Velsu (koji je igrao sa napuknutim rebrom), koji je već 17 godina jedno od merila španskog sporta i teniskog sveta, tako brzo uklonite. Sve dok je Rafael voljan da izađe na teniski teren, bilo bi pogrešno, ne uzeti ga u ozbir. Ako je moj nećak pokazao nešto za ovih divnih 17 godina, to je da se na njega uvek može računati - bez "dlake na jeziku" je izneo kritike Toni Nadal.

On je, ujedno, priznao da se bojao meča sa Novakom zbog igranja u noćnom terminu, koji njegovom bratancu manje odgovara.

- Taj noćni duel je primorao Rafaela da pokuša da nadoknadi svoj blagi minus zbog uslova koji su već opširno komentarisani. Istina je da kada Rafael igra na Rolan Garosu, skoro uvek imam osećaj da igra više zavisi od njega, nego od njegovih rivala i da me poverenje koje još uvek imam u njega nikada nije napustilo, ali je istina i da sam se plašio da li će uspeti da zadrži agresivnost koju smo videli sa u prvim kolima.

Foto: Tanjug

Novak Đoković i Rafael Nadal

- Znao je da će morati malo više da poradi na poenima, produžavajući ih za još dva ili tri udarca u svakoj razmeni uz veliku preciznost, znajući da će izgubiti malo snage. I to je upravo ono što je uspeo da radi i održava u svakom trenutku. Imao je veliki intenzitet, igrajući veoma dugo, terajući privala da trči uz osnovnu liniju u mnogo navrata i bio spreman da uđe na teren kako bi njegovi udarci bili snažniji.

- Mislim da je bio izvanredan u prvom setu. Dobio je 6:2 i uspeo da produži to do 3:0 u drugom setu, uz dupli brejk. U tom trenutku došlo je njegovog malog pada nivoa i povećanja agresivnosti Đokovića, ušli smo u ujednačeniju drugu fazu. U trećem je ponovo dominirao i Rafael ga je osvojio, a u četvrtom, kada se činilo da će ga sadašnji broj jedan ponovo zaustaviti (jer je na semaforu vodio 2:5), mogli smo da uživamo najviše.

- Uzbudljiv trenutak meča, sa mojim nećakom voljnim da igra maksimalno agresivno, sa neobičnom samopouzdanjem koje pronalazi u najtežem trenutku i, naravno, tako iznenađujućim i lepim udarcima da i dalje uzbuđuju publiku kao kad je krenuo u svoj prvi pohod na Rolan Garos.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

- Meč je imao sve sastojke sjajog meča, samo što nije bilo finale. Dvojica najvećih u istoriji tenisa suočila su se snažnim udaracima, veštinom, izlascima na mrežu, padovima, promenana tempa, emocijama do kraja i neverovatnog okruženja Filipa Šatrijea. Utorak uveče je bio jedan od onih podviga koji podstiču i potvrđuju entuzijazam ljubitelja našeg sporta - nastavlja Toni.

Ipak, ističe da Nadal mora da održi identičan nivo kao na meču protiv Đokovića, ukoliko želi da stigne do finala.

- Ne zaboravimo da mog nećaka čeka još jedan veliki ispit, protiv veoma fokusiranog Aleksandera Zvereva. Nemački teniser će se, bez sumnje, snažno suprotstaviti i pokušaće da potvrdi svoje nezanemarljive šanse za plasman u finale. Ako Rafael želi da vidi sebe kako podiže svoj 14. Rolan Garos, moraće da odigra sličan meč onom u utorak - podvukao je u kolumni za "El Paes" Toni Nadal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 1 godinu

LECENJE NOGE ZAHTEVA MNOGO LEKOV6A A VECINA JE ZABRANJENA ZBOG DOPINGA STO ZNACI DA JE DOPINGOVAN UZ NJIHOV BLAGOSLOV. ZATO I IMA TOLIKO SNAGE.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija