• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2022

16:00 >> 20:01

DRAMA U LONDONU, ALI KRAJINOVIĆ IDE DALJE! Srbin posle PET SETOVA zakazao duel KIRJOSU!

Tanjug

Tenis

DRAMA U LONDONU, ALI KRAJINOVIĆ IDE DALJE! Srbin posle PET SETOVA zakazao duel KIRJOSU!

Podeli vest

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je sa 3:2 savladao Jirija Lehačku

Uspeo je Filip Krajinović da razbije barijere i posle drame se prvi put u karijeri plasira u drugo kolo Vimbldona. Slovio je srpski teniser za velikog favorita protiv Jirija Lehačke, ali na terenu nije uspeo da opravda to. Naprotiv, bio je 26. nosilac dva puta na pragu eliminacije, ipak, posle velike borbe savladao je češkog tenisera i zakazao duel sa Nikom Kirjosom - 3:2!

Slovio je srpski teniser za velikog favorita protiv tinejdžera iz Češke, ali se na startu meča to nije videlo. Iako je Krajinović u Kvinsu najavio dobre igre na travi, 26. nosilac nije uspevao da napravi iskorak i stigne do brejk šansi. Igralo se u egalu sve do 6:5 za Lehačku kada je 21-godišnji bombarder iskoristio petu brejk-loptu i osvojio prvi set u svoju korist. 

Nadali su se navijači da bi to moglo da razbudi Krajinovića, ali nije. Lehačka je na startu drugog seta napravio brejk prednosti i poveo 2:0, a upravo to je "trglo" srpskog tenisera koji je u nastavku dominirao. Vezao je Krajinović četiri gema, uz to i dva brejka, preokrenuo rezultat i posle 38 minuta igre u drugom setu stigao do izjednačenja. 

Ponovo je Lehačka bio prvi na potezu i u trećem gemu, Krajinović je napao forhend rivala i stigao do brejka već na startu. Mogla je publika da uživa u dobrim potezima na ove strane. Ipak, desilo se ono što je malo ko očekivao, srpski teniser je potpuno potonuo i tako omogućio Lehački da se vrati u meč. Čeh je poravnao rezultat, a kasnije i u taj-brejku poveo sa 2:1!

Foto: REUTERS/Toby Melville

U četvrtom setu igralo se gem za gemom. Srpski teniser imao je svojih šansi da napravi brejk i pokuša da poravna rezultat, ali je Lehačka uvek uspevao da se odupre i stigne do svojih servis gemova. Bilo je tako sve do 4:4, tada je češki teniser stigao do prve brejk-lopte nakon lošeg servisa srpskog asa, a potom je dupla greška presudila Krajinoviću. Već u narednom gemu srpski teniser je uspeo da se vrati i izbori taj-brejk. Ovoga puta je mini brejk bio dovoljan za Srbina koji je izborio peti set. 

U petom setu prava drama. Krajinović je imao brejk prednosti, ali je uspeo da ga prospe. Momentum je bio na strani Lehačke, koji je poveo sa 4:3. Upravo tada dogodio se prelomni momenat, Srbin je vezao tri gema i izborio drugo kolo Vimbldona! 

Filip Krajinović - Jiri Lehačka  3:2 (5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4) 

Tok meča: 

Peti set:

KRAJ! Krajinović ide u drugo kolo!

5:4 - BRAVOOOO! Krajinović pravi brejk, sada će servirati  za meč i drugo kolo Vimbldona!

4:4 - Novo izjednačenje, sada je Filip Krajinović bio suočen sa bejk šansama Lehačke, ali je uspeo da se izvuče i ponovo je egal!

3:4 - Potpuni preokret Lehačke!

3:3 - Uzvraća Lehačka istom merom, prosuo je Krajinović po ko zna koji put veliku prednost. 

3:2 - BREJK! Uspeva srpski teniser da napravi brejk i sada ima ogromnu prednost u petom setu!

1:2 - Još jedna razmena gemova, Krajinović je dobim servisom stigao do izjednačenja, a potom je Lehačka uspeo da povede. 

0:1 - Siguran je Lehačka bio na startu petog seta i bez izgubljenog poena stiže do prednosti!

Četvrti set:

7:6 - Usepva Filip Krajinović da "preživi" igraće se peti set! 

6:6 - Igraće se još jedan taj-brejk!

5:5 - BREJK! Uspeva Filip Krajinović da se izvuče, pravi brejk i sada je momentum na njegovoj strani!

4:5 - Lehačka je napravio brejk i sada će servirati za plasman u drugo kolo!

4:3 - Sada su oba tenisera imala šansu da naprave brejk i steklu kapital za nastavak trećeg seta, ali su se i Lehačka i Krajinović izvukli, te se nastavlja velika borba!

3:2 - Imao je Krajinović šansu da brejkom stekne prednost u trećem setu, ali je češki teniser uspeo da se odbrani i poravna, potom je naš predstavnik ponovo bio siguran i vodi!

2:1 - Razmena gemova, Lehačka je bio siguran na svom servisu, a potom je Krajinović uzvratio istom merom i ponovo poveo. 

1:0 - Poveo je Filip Krajinović na startu četvrtog seta!

Treći set: 

Foto: REUTERS/Alberto Lingria

6:7 - Lehačka posle tajbrejka dobija treći set! Češki teniser sada ima veliku prednost i grabi ka plasmanu u drugo kolo Vimbldona!

6:6 - TAJBREJK! 

5:6 - Lehačka stiže do nove prenosti, još jednom je pritisak na strani Filipa Krajinovića!

5:5 - Izjednačenje! Ponovo će se igrati na razliku!

4:5 - Imao je srpski teniser šansu da napravi brejk i dođe na korak od trećeg seta, ali je Lehačka uspeo da se odbrani i sada će Krajinović servirati za ostanak u setu!

4:4 - Novo izjednačenje! Krajinović je bio siguran na svom servisu i poravnao rezultat!

3:4 - BREJK! Igra se u serijama tokom trećeg seta. Sada je srpski teniser napravio brejk i u potpunosti se vratio u meč!

2:4 - Izgubio je Krajinović ritam posle dobrog starta trećeg seta. Srpski teniser je prepustio još jedan brejk svom rivalu!

2:3 - Potpuni preokret češkog tenisera u prvom kolu. Krajinović je prosuo ogromnu prednost koju je stekao. 

2:2 - Nažalos, Lehačka je uspeo da se vrati u potpunosti u treći set. Češki teniser je stigao do tri brejk lopte i iskoristio već prvu!

2:1 - Imao je šansu srpski teniser da napravi i drugi brejk u trećem setu, ali je Lehačka uspeo da se odbrani i smanji zaostatak. 

2:0 - Potvrda brejka, srpski teniser je bez izgubljenog poena stigao do osetnije prednosti u trećem setu, sada Lehačka želi da prekine niz 26. nosioca. 

Foto: APphoto

1:0 - BREJK! Odmah je srpski teniser napao servis rivala, osetio slabosti u igri češkog tenisera i stigao do vođstva na startu trećeg seta. Ogroman kapital za našeg predstavnika na Vimbldonu!

Drugi set:

6:4 - Izjednačenje! Uspeo je Filip Krajinović da se izdigne iz pepela i sa dva vezana brejka preokrene rezultat u drugom setu. Srpski teniser razigrao se posle prvog dela susreta i deluje da je sada pronašao pravi ritam!

5:3 - Bez izgubljenog poena Krajinović dolazi na korak od osvajanja drugog seta. Srpski teniser je bio vrlo ubedljiv, a sada će Lehačka servirati  za opstanak. 

4:3 - Sigurni su bili i Krajinović i Lehačka na svom servisu! Igra se sada gem za gem u drugom setu.

3:2 - BREJK! Serija Filipa Krajinovića još uvek traje, treći gem zaredom osvaja srpski teniser i sada sigurno grabi ka drugom setu!

2:2 - Potvrdio je srpski teniser brejk i poravnao rezultat u drugom setu!

1:2 - BREJK! Uspeva Krajinović ekspresno da uzvrati Lehački, smanji zaostatak i stigne do prvog brejka na ovom meču!

0:2 - Ponovo je Lehačka bio siguran na svom servisu, a potom stekao tri spojene brejk-lopte. Krajinović je uspeo da se odbrani, makar za kratko, ali je Čeh iskoristio poslednju i stekao ogromnu prednost na startu drugog seta!

Foto: REUTERS/Toby Melville

Prvi set:

5:7 - BREJK! Nažalost, prvi brejk na meču pravi Lehačka i dobija prvi set u svoju korist. Krajinović od starta nije bio siguran na servisu izuzev jednog gema, a sve je rezultiralo gubitkom na početku. 

5:6 - Ponovo je Krajinović servirati za ostanak u prvom setu budući da je Lehačka ponovo bio i više nego siguran. 

5:5 - Svega jedan minut trebao je Krajinoviću da donese novo izjednačenje. Srpski teniser je servirao izuzetno, a Lehačka nije imao nikakve šanse da napravi brejk i reši prvi set u svoju korist. 

4:5 - Još jednom je češki teniser bio siguran na svom serisu, te će sada Krajinović servirati za ostanak u prvom setu. Malo ko je očekivao ovako snažan otpor Lehačke. 

4:4 - Razmena gemova u Londonu! Prvo je Lehačka bez problema ponovo poveo, da bi Krajinović bez izgubljenog poena poravnao rezultat. Detalji će odlučivati o pobedniku prvog seta!

3:3 - Najbolji gem za srpskog tenisera od početka meča, čini se da se Krajinović polako "zagreva", te da će sada sve ići mnogo lakše za finalistu Kvinsa. 

Foto: Tanjug

2:3 - Prvi napad Krajinovića na servis Lehačke, mogao je srpski teniser i do brejk šansi. Ipak, češki predstavnik je sa dva sjajna servisa rešio svoj gem!

2:2 - Još jedan teško izvojevan gem za Filipa Krajinovića, Čeh je imao i dve brejk-lopte, ali je naš teniser uspeo da se odbrani, a kasnije i posle preokreta izjednači rezultat. 

1:2 - Ponovo je Lehačka bio siguran na servisu i rutinski stekao novu prednost. 

1:1 - Iako je Krajinović ponovo delovao "tromo", sada uspeva da osvoji četiri poena i poravna rezultat. Ipak, čini se da srpski teniser još uvek nije pronašao "momentum" budući da je sporo otvorio prvo kolo na grend slemu!

0:1 - Nešto sporiji start za Filipa Krajinovića, češki teniser nije imao mnogo problema da osvoji prvi gem na svom servisu i povede protiv 26. nosioca na Vimbldonu!

16:00 - Dobro došli na lajv prenos meča prvog kola Vimbldona između Filipa Krajinovića i Jirija Lehačke. Sve detalje sa ovog duela možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija