• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2022

23:04

VIMBLDON - 3. DAN! Novak rutinski, Duci POKVARIO učinak Srba! SUMRAK FAVORITA u Londonu!

reuters

Tenis

VIMBLDON - 3. DAN! Novak rutinski, Duci POKVARIO učinak Srba! SUMRAK FAVORITA u Londonu!

Podeli vest

Završen je treći dan takmičenja na Vimbldonu, a dva od trojice srpskih predstavnika plasirali su se u 3. kolo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je sigurnom igrom i pobedom nad Australijancem Tanasi Kokinakisom ispravio sliku sa premijernog meča protiv Korejca Kvona i na ubedljiv način stigao do 3. kola.

Tamo ga čeka sunarodnik Miomir Kecmanović koji se osvetio Alehanderu Tabileu, pošto je Čileanac u drugoj rundi izbacio još jednog srpskog asa Lasla Đerea.

Sliku učinka naših takmičara donekle je pokvario Dušan Lajović koji je maksimalnim rezultatom poražen od Kazahstanca Aleksandera Bublika.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Miomir Kecmanović sastaće se u 3. kolu Vimbldona

Iznenađenje dana priredio je Igo Umber. Francuz koji je trenutno 112. na svetu eliminisao je prošlogodišnjeg četvrtfinalistu Vimbldona i ovogodišnjeg finalistu Rolan Garosa Kaspera Ruda iz Norveške rezultatom 3:1.

Za još jednu senzaciju pobrinuo se Džon Izner. Amerikanac koji je postavljen za 20. nosioca izbacio je dvostrukog pobednika trećeg grend slema u sezoni, ljubimca domaće publike Britanca Endija Mareja sa 3:1.

Foto: Tanjug

Kasper Rud je završio takmičenje u Londonu

Ni tu nije bio kraj šokovima u muškom singlu, novi je bio delo Tima van Rijthovena. Holanđanin koji je pred start Vimbldona osvojio Hertogenboš, u London je stigao sa specijalnom pozivnicom, a danas je savladao 15. kosturaša Amerikanca Rejlija Opelku sa 3:1 u meču gde su viđena čak tri taj-brejka (6:4, 6:7, 7:6, 7:6).

Novakov dželat iz Monte Karla Alehandro Davidovič Fokina poražen je na neverovatan način od Čeha Jiržija Veselog, dok su prema očekivanju plasman u treće kolo obezbedili: Španac Karlos Alkaraz, Britanac Kameron Nori, Italijan Janik Siner, Gruzin Nikoloz Basilašvili...

Foto: reuters

Garbinje Muguruza je neočekivano ispala sa Vimbldona

Kod dama, najveće iznenađenje predstavlja eliminsacija druge nositeljke Anet Kontaveit. Estonka je ponižena od 97. na svetu Nemice Džul Nejmajer sa 0:2 (4:6, 0:6).

Pobednica Vimbldona iz 2017. godine, Garbinja Muguruza iz Španije zaustavljena je od Belgijanke Grete Minen (4:6, 0:6).

Takmičenje je završeno i za najbolju na US Openu prošle godine, Britanku Emu Radukanu, koja je neočekivano ispala od Francuskinje Karoline Garsije.

Od nositeljki, u treće kolo prošle su: Ons Džaber iz Tunisa, Grkinja Marija Sakari


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija