• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.06.2022

12:47

MAREJ OČAJAN! Razočaran sam! Hoću da popravim renking da ne bih igrao sa tim igračima...

Tanjug

Tenis

MAREJ OČAJAN! Razočaran sam! Hoću da popravim renking da ne bih igrao sa tim igračima...

Podeli vest

Britanski teniser Endi Marej rekao je da mu je cilj da popravi plasman na ATP listi pre US opena, kako bi mogao da bude nosilac i izbegne bolje plasirane igrače na početku turnira

Marej je u drugom kolu završio takmičenje na Vimbldonu, porazom od 20. nosioca Amerikanca Džona Iznera posle četiri seta. To je najlošiji rezultat Mareja u karijeri na Vimbldonu.

- Došao sam na Vimbldon misleći da mogu daleko da doguram. Ako igraš na početku turnira protiv najbolje plasiranih igrača, to je sigurno veći izazov. Pokušaću da popravim renking do nivoa na kome mogu da budem nosilac na grend slem turnirima. Ako ne na Ju Es openu, onda za Australijan open sledeće godine- rekao je Marej.

Foto: Tanjug

 

Marej, 52. teniser sveta, do sada je u 13 učešća stizao najmanje do trećeg kola Vimbldona, koji je osvajao u dva navrata. Ove godine neće biti bodova na Vimbldonu, posle odluke ATP i WTA da ne dodeljuju bodove pošto je ruskim i beloruskim teniserima zabranjeno da igraju u Londonu.

- Jedan od razloga zbog kojih želite da popravite renking je da izbegnete opasne igrače na početku takmičenja. To je jedan od onih mečeva posle kojih bi, da sam prošao, moglo svašta da se dogodi- naveo je 35-godišnji Marej.

Foto: Tanjug

 

On je 2019. godine podvrgnut operaciji kuka, a nedavno je na turniru u Štutgartu doživeo povredu stomačnog mišića, što mi je otežalo pripreme za Vimbldon. Upitan da li će ponovo igrati na Vimbldonu, Marej je rekao da će to zavisiti od njegovog fizičkog stanja.

- Ako se budem osećao fizički dobro, onda ću pokušati da nastavim da igram. Izuzetno je teško da planiram dugoročno, uz probleme koje sam imao sa telom u poslednjih nekoliko godina, jer ne znam kako ću se osećati za nekoliko nedelja, a ne za godinu dana. Nije lako održati telo u optimalnoj kondiciji kako bih se takmičio na najvišem nivou. Ova poslednja povreda je frustrirajuća i nije pomogla. Psihički sam bio zaista dobro i dobro sam igrao. Razočaran sam. Želeo sam da ostvarim dobar rezultat na Vimbldonu. Volim da igram na Vimbldonu, na podlozi na kojoj mislim da mogu da pariram najboljim igračima. Ovo definitivno boli- zaključio je Marej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija