• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2022

19:18

NEMA VIŠE TAJNI! OVDE JE PRONAŠAO MIR! Novak svaki dan tokom Vimbldona ide u BUDISTIČKI HRAM! MONAH SVE OTKRIO (VIDEO)

Tanjug/AP

Tenis

NEMA VIŠE TAJNI! OVDE JE PRONAŠAO MIR! Novak svaki dan tokom Vimbldona ide u BUDISTIČKI HRAM! MONAH SVE OTKRIO (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona epskim preokretom protiv Italijana Janika Sinera. Još samo dve prepreke dele ga od sedmog naslova najbolje na, po mnogima, naprestižnijem teniskom turniru na svetu..

Zanimljivo je šta Novak radi i kako provodi vreme između mečeva. Ni to više nije tajna. Sve su otkrili sveštenici Budapadita hrama koji se nalazi nedaleko od vimbldonskih terena.

Novak Đoković je pre pandemije koronavirusa redovno koristio hram za meditaciju između mečeva na turniru, za koju monasi tvrde da je tajna njegovog uspeha i to po sat dnevno koristeći 160 ari parkova.

"Želim da Novak bude šampion", kaže za londonski "Tajms" Venerabl Pijobaso, ministar religije i stariji monah zadužen za meditaciju u Budapaditi.

 

 

"Novak nam je prijatelj – regularan je gost hrama i poznat zajednici oko njega. Pre nekoliko godina živeo je blizu hrama i bilo mu je zgodno da dođe i meditira kod nas. Nije dolazio na časove koje je hram sam organizovao, sve je sam radio. Provodio je od 30 minuta do sat vremena i preferirao šetnje u parku i pored jezera. Tvrdio je i da mu meditacija pomaže dok igra tenis i da zahvaljujući njoj uspeva da ostane fokusiran u bilo kojoj stvari koju radi. Kada igra tenis, fokusira se samo na tenis, ide od meča do meča i ne pravi nikakve planove. Samo je fokus na meču, to je naučio u meditaciji i uspelo mu je", dodaje monah odeven u narandžastu odoru.

Đoković najradije meditira sam, rano ujutru, dok nema puno ljudi u hramu. Uprkos izolaciji i tome što je pravoslavni hrišćanin, njegove posete hramu donele su mu popularnost među lokalnom budističkom zajednicom.

Tako provodi slobodno vreme na Vimbldonu.

Inače, ovo je unutrašnjost hrama koji posećuje Novak Đoković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

U opsajdu je Djokovič ...ne zna jeli posao ili dosao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija