• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. M.

16.07.2022

09:29

EKSKLUZIVNO! NOVAK ĐOKOVIĆ PROMENIO NAČIN ISHRANE! Srpski teniser više nije vegan!

Instagram/printscreen

Tenis

EKSKLUZIVNO! NOVAK ĐOKOVIĆ PROMENIO NAČIN ISHRANE! Srpski teniser više nije vegan!

Podeli vest

Šampion Novak Đoković počeo je da jede mlečne proizvode * Omiljeni su mu uštipci od heljdinog brašna, jede i sireve, ali meso i dalje ne pipa, kaže njegova kuvarica u Visokom Mirsada Gudegović

Osvajač 21 grend slem titule Novak Đoković više nije vegan! Ovo je za Informer otkrila Mirsada Gudegović, vlasnica restorana "Koliba" u Visokom, koja je u sredu pripremala hranu za našeg
teniskog asa!

NOLETOV MENI U VISOKOM

* Uštipci od heljdinog brašna
* Falafel (kroketi od leblebija)
* Domaći sirevi
* Ceđeni sokovi


Nole je bio u poseti tunelu Ravne i arheološkom nalazištu Bosanska piramida Sunca, a tom prilikom je kod Gudegovićke uživao u domaćim sirevima. To znači da je Đoković odustao od veganske ishrane, koja podrazumeva samo obroke biljnog porekla. Ipak, i dalje ne jede meso, što znači da je vegetarijanac, pa jede hranu životinjskog porekla, poput mlečnih proizvoda i jaja.

Nije naručivao

Mirsada za naš list kaže da Novak uopšte nije bio izbirljiv.

- Novak ništa nije naručivao, ja sam spremila ručak po svom izboru za njega i Semira. Oni jedu šta im se da. I Semir je vegetarijanac, samo je njegova supruga Sabina jela meso. Nole je sada jeo uštipke od heljdinog brašna, falafel (kroketi od leblebija), razne sireve... Pio je i prirodne sokove, naravno, bez dodatnog šećera - kaže Mirsada.

Iz njenih reči može se zaključiti da Nole ne jede ni belo brašno. Kuvarica iz Visokog kaže da Srbin svaki put dođe u njen porodični restoran.

- Dolazi svaki dan kada je u Visokom. Kaže da mu se sve sviđa. Sada nije jeo samo čorbu, jer bi mu bilo previše. Zahvali se za šta god da dobije, takav je čovek. Možda mu nešto nije prijalo, ali pohvali uvek sve. Znam da posebno voli uštipke - dodaje simpatična gospođa.

Foto: printscreen/pixabay

Novak Đoković više nije vegan



U restoranu "Koliba", koji je tačno iznad tunela Ravne, gde je Novak više puta meditirao, ne postoji klasičan meni. Možete naručiti klasična jela od mesa, ali i veganska i vegetarijanska. Alkohol je zabranjen u celom parku Ravne, pa i u "Kolibi".

- Mi i inače imamo vegetarijanski i veganski meni, jer nam često dolaze stranci koji se tako hrane. Ne nabavljamo tu vrstu hrane samo zbog Novaka - naglašava Mirsada.

Osim što je oduševljena Novakom kao osobom, Mirsada kaže da je pomogao da se Visoko razvije.

- Dolaze mnogo manje uspešni ljudi od njega, ali uobraženi su, nisu neposredni i normalni kao Nole. Oduševljena sam njime. Da Semir nije pronašao piramidu, mogli bismo da zaključamo grad, ugasimo svetlo i odemo. I Novak je svojim dolascima promovisao naš grad, pa ima sve više turista - kaže Mirsada.

Foto: Instagram/Novak Đoković

 

Velika promena

Novakov unos mlečnih proizvoda je velika promena jer je u martu 2020. u razgovoru za Informer njegova kuvarica Ljubica Komlenić rekla da ne jede ništa životinjskog porekla, pa ni sir.
Đoković je način ishrane promenio u avgustu 2015, ali se tada spekulisalo da li je vegan ili vegetarijanac, jer nije nikada precizirao šta tačno čini njegovu ishranu, osim da ne jede meso iz etičkih i zdravstvenih razloga.
 

Kristalima se štiti od svemirskog zračenja i telefona

Osim što u Visokom kupuje lekovite trave za poboljšanje imuniteta i kondiciju, Novak Đoković nabavlja i kristale koji štite od zračenja. Prodavac Nino, koji na svojoj tezgi drži fotografiju Novaka Đokovića sa kristalima, otkriva da su proizvodi koje nudi izuzetno lekoviti.

- Kristali štite od zračenja televizora, telefona, mikrotalasne i ostalih uređaja. Štite i od zračenja podzemnih voda i svemirskog zračenja. I supruga Jelena i njena majka kupovale su kod mene - kaže Nino.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Nole je vise puta rekao da nije vegan samo da meso retko jede .. ako je nekome do istine i casti ..

cccc

pre 1 godinu

Dali je moguće da u ovoj državi ima toliko nesposobnih novinarskih idiota, đubrad nevaspitane i nekulturna.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija