• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2022

07:00

NOVAK I AMERIKA - DOBRO POZNATA PRIČA! Više od decenije SRBIN TRPI STRAŠNO ŠIKANIRANJE! Nisu mu oprostili ovu pobedu, zatim su ga diskvalifkovali, A SADA MU NE DAJU DA UČESTVUJE!

AP Photo/John Minchillo

Tenis

NOVAK I AMERIKA - DOBRO POZNATA PRIČA! Više od decenije SRBIN TRPI STRAŠNO ŠIKANIRANJE! Nisu mu oprostili ovu pobedu, zatim su ga diskvalifkovali, A SADA MU NE DAJU DA UČESTVUJE!

Podeli vest

Kako teku dani sve je izglednije da Novak Đoković neće igrati na US Openu koje počinje od 29. avgusta

Trentuno Sjedinjene Američke Države ne dozvoljavaju ulazak ne vakcinisanim strancima, a kako ne postoji nagoveštaj da bi zakon mogao da se promeni, sve je izvesni da Novak Đoković neće nastupiti na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Novak je već otkazao učešće na Mastersu u Kanadi, a ove godine nije igrao ni na jednom turniru u Americi, mnoge poznate ličnosti apeluju da se Novak pusti da igra u Njujorku, ipak šanse su za sada male.

Tri puta je Novak podigao pehar na US Openu, ipak istina je da "preko bare", Srbin nikada nije bio omiljene, te da je doživeo mnogo neugodnih situacija.

SVE JE POČELO SA POBEDOM NAD MILJENIKOM PUBLIKE

Sada već davne 2008. godine Novak Đoković je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Amerike porazio domaćeg miljenika Endija Rodika, a to se publici u "velikoj jabuci" nije nimalo dopalo.

Za vreme intervjua našeg tenisera publika je jako glasno negodovala, nisu mogli da mu oproste pobedu nad Endijem Rodiku.

Ni Novakov odnos sa jednim od najboljih servera u istoriji tenisa nije bio baš idealan u narednim godinama.

Upravo posle tog trijumfa, Rodik je rekao da Novak folira da je povređen, a da bi godinama kasnije otkrio nešto što teniski sladokusci nisu znali.

- Desio mi se jednom jedan sukob u svlačionici sa igračem. Neću vam reći njegovo ime, reći ću vam samo da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to na jednom US Openu. Pričao sam provokativno, a on je onda izašao i "izuo" me na terenu. Deklasirao me je baš kao što je hteo, ali je onda "cvrkutao" posle toga. Znate, čim je ušao u svlačionicu zaleteo sam se na njega i uhvativši ga, gurnuo ga uz ormariće. E onda sam shvatio da je njegov trener (Gebhard Fil Grič, koji je bio deo Noletovog tima u to vreme) malo veći od Donovana (Donovan Mekneb, legenda NFL-a, 188 centimetara visok i 109 kilograma težak). Kada sam pogledao koga ja imam uz sebe, a moj trener je otprilike bio metar 173 centimetara, uz nekih 59 kilograma težine i bio je veoma sitan, ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane. Da nisam ‘voz bi me pregazio""– ispričao je Endi Rodik.

Foto: AP Photo/John Bazemore

Endi Rodik

Ipak, vremenom se njihov odnos promenio, a kada je krenula hajka na našeg asa u Australiji, Rodik je branio Novaka.

UVEK PROTV NOVAKA, IZUZETAK JE BIO SAMO HLADNI RUS

Može se reći da na prste jedne ruke mogu da se prebroje mečevi kada je publika na "Artur Eš Stadionu" bila uz Novaka.

Iako je uvek briljirao na terenu, nikada Novak nije mogao da se približi američkoj publici, a atmosfera na njegovim mečevima je bila nalik na onima kakve viđamo na fudbalskim stadionima.

Publika bi aplaudirala protivnicima, bila glasna kada Novak uzme poen, a Srbin bi im često demonstrirao naš srpski inat.

Ipak, svi pamte meč iz prošlogodišnjeg finala protiv Danila Medvedeva kada je publika bila apsolutno na strani našeg asa.

Ipak, ni to mu nije bilo dovoljno, Rus je odneo pobedu i tako je osvojio svoj prvi grend slem u karijeri.

INCIDENT IZ 2020. GODINE KOJI SVI PAMTIMO

Pre dve godine, Novak Đoković je u četvrtom kolu US Opena igrao protiv Pabla Karenja Buste iz Španije.

U toku meča, Novak je lopticom slučajno pogodio Lauru Klark, linijskog sudiju na ovom susretu.

 

 

Ona je odmah nakon udarca pala na zemlju, a Novak je diskvalifikovan sa turnira, iako ovaj njegov porez nije bio nameran.

Foto: AP Photo/Seth Wenig

Dešavale su se i ranije na turnirima ovakve situacije, kada se nehotice neko pogodi, ali za razliku od drugih slučajeva, Novak je odmah udaljen sa turnira.

IZGLEDA DA PETICIJA I POZNATE LIČNOSTI NISU DOVOLJNE

Pre nekoliko nedelja pokrenuta je onlajn peticija da se Novaku Đokoviću dozvoli da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Mnoge poznate ličnosti, ali i kolege iz sveta tenisa digli su glas za Srbina, ipak izgleda da ni to nije dovoljno.

Izvesno je da će Amerika ponovo zadati nemilosrdni udarac jednom od najboljih sportista svih vremena.

U KANADI GA NAZVALI HRVATOM

Pre 15 godina na turniru u Torontu, Novak Đoković je u finalu savladao Rodžera Federera, a nakon finala desila se jedna ne prijatna situacija.

Kada su ga najavljvali kao pobednika turnira, oni su pogrešli njegovu nacijonalnosti i najavili ga kao Hrvat, naravno Novak ih je odmah ispravio.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija