• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2022

07:41

NAJNOVIJA ATP LISTA! Đoković ne igra, da li ste ovo očekivali!

Tanjug

Tenis

NAJNOVIJA ATP LISTA! Đoković ne igra, da li ste ovo očekivali!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je na šestoj poziciji na najnoviji ATP listi


Ove nedelje nije bio promena na ATP listi, naš as se odmara u Kotoru, ne igra, ali je i dalje šesti na svetu sa  4.770. Prvi na svetu i dalje je Danil Medvedev, Rus je trijumfovao u Meksiku pa je povećao prednost za 250 bodova i ove nedelje ima 7.875 bodova.

Novak ostao na šestom mestu

Aleksander Zverev je drugi sa 6,760, dok je treći Rafael Nadal sa 5,620 bodova, izgubio je 545 bodova ali je zadržao poziciji. Četvrti je Karlos Alkaraz (5,035), Stefanos Cicipas je peti na svetu sa 5.000 bodova, slede Novaka Đoković i Kasper Rud (4.685), osmi na ATP listi je  Andrej Rubljov (3.710), Feliks-Ože Aliasim (3.490), dok je Hurkač deseti (3,015).

Što se tiče ostalih srpskih tenisera Miomir Kecmanović je popravio plasman za tri pozicije i sada je 35. na svetu sa 1.210 bodova, Filip Krajinović je  47. na svetu (965. bodova), Dušan Lajović je 68. na svetu (690), dok je Laslo Đere ostao 86. na ATP listi (607).

Sve zavisi od Njujorka


Ukoliko ne bude igrao na Ju Es openu, Novaka čeka novi pad na ATP listi, posebno jer je najavio da ako ne bude ipao u Njujork, verovatno neće igrati do Završnog mastersa.Novak Đoković bez problema može da igra na Ju Es openu iako nije vakcinisan, ali zbog korona pravila ne može da uđe u Ameriku. US Open se igra od 29. avgusta do 5. septembra, a kako trenutno stvari stoje, malo je verovatno da će Amerikanci promeniti kovid pravila. 

Foto: tanug/ap

Novak Đoković trenira u Kotoru


Đoković od prošle godine brani finale US opena i 1.200 bodova. To znači, ukoliko ne bude mogao da igra, da će Novak posle turnira u Njujorku, umesto sadašnjih 4.770 bodova imati 3.570 bodova. Prema trenutnom stanju na ATP listi, to bi bilo dovoljno za deveto mesto. Ali, ostali teniseri će igrati i možda napredovati, jer pre Ju Es opena na programu su mastersi u Kanadi i Sinsinatiju. 

Svi se bore za Đokovića, navijači, političari... Dru Springer, senator iz Teksasa, pre nekoliko dana je kritikovao Amerikance zbog korona protokola, jer Novak Đoković ne može da igra na Ju Es openu, a pridružili su mu se bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i senator Ron Džonson iz Viskonsina. Američka kongresmenka Klaudija Teni, članica Republikanske partije, podržala je javno Novaka Đokovića i obavestila ga da je pokrenula akciju da mu bude odobren ulazak u Sjedinjene Američke Države

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija