• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2022

08:37

HAOS U SINSINATIJU! Ukrajinska navijačica napravila SKANDAL na meču Ruskinja! Noletov mrzitelj odmah PECNUO Srbe! (VIDEO)

printscreen Twitter

Tenis

HAOS U SINSINATIJU! Ukrajinska navijačica napravila SKANDAL na meču Ruskinja! Noletov mrzitelj odmah PECNUO Srbe! (VIDEO)

Podeli vest

Organizatori mastersa u Sinsinatiju bili su prinuđeni da udalje jednu navijačicu sa meča između Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove

Duel kvalifikacija u Sinsinatiju između ruskih teniserki Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove u poslednjoj rundi za ulazak u glavni žreb, obeležio je skandal na tribinama, gde je jedna navijačica izbačena sa tribina zbog ukrajinske zastave.

Ona je bila ogrnuta velikom zastavom Ukrajine, a na glavi je imala venac od cveća (vinok), koji je deo ukrajinske kulture i nose ga žene iz te države.

Pojava navijačice na tribini, u meču kome je prisustvovalo nekoliko desetina gledalaca, uznemirio je takmičarke na terenu, pa je jedna od njih odlučila da se požali sudiji Lari Morgan.

Prema pisanju američkog novinara Bena Rotenberga, velikog mrzitelja najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Ukrajinka se zove Lola i živi u Mejsonu i turnir u Sinsinatiju joj je blizu.

Ona nije ništa rekla, kako Ben prenosi u tišini je gledala meč, ali da joj je nakon žalbi jedne igračice prišla sudija i rekla joj da "nije lepo da sedi na tribinama sa zastavom, na šta joj je ona odgovorila da "nije lepo vršiti invaziju na drugu zemlju", aludirajući na ratni sukob u Ukrajini sa Rusijom.

Amerikanac dalje navodi da je šef ozbezbeđenja na terenu posle toga postao agresivan prema Ukrajinki, kao i da joj je rekao da mora da napusti teren ili će pozvati policiju. Takođe ističe da je jedan gledalac stao u njenu zaštitu, ali da obezbeđenje nije odustajalo i da je uskoro Lola napustila teren, ne želeći da pravi scenu.

Pošto je pristala da izađe, nekih pola časa kasnije, prišao joj je šef obezbeđenja čitavog turnira, sa dokumentom da je zabranjeno nositi zastave većih dimanzija od 18x18 inča.

Nije propustio Rotenberg ni da prozove Srbe.

- Takođe, svako ko je bio na turniru u Sinsinatiju zna da su se zastave slične veličine veselo vijorile, najčešće američke i srpske - oglasio se Ben Rotenberg.

On je na kraju istakao i da je Lola pokušala da smanji zastavu na propisne dimenzije, ali da je obezbeđenje otpratilo do parkinga, da joj je stavljeno na znanjne da može da ostavi uvredljivu zastavu u kolima, pa kada je to učinila dozvoljeno joj je da se vrati i odgleda duel Ruskinja.

Rotenberg je dodao da mu niko iz organizacije turnira, kao ni iz WTA nije odgovorio na pitanja 24 sata kasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
POTVRDIO! Zverev predvodi Nemačku na Dejvis kupu!
Tenis

POTVRDIO! Zverev predvodi Nemačku na Dejvis kupu!

Drugi teniser sveta Aleksandar Zverev predvodiće nacionalni tim Nemačke u prvom kolu Dejvis kupa koji je na programu od 14. do 18. septembra u Hamburgu, saopštila je Nemačka teniska federacija

15.08.2022

23:00 >> 21:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija