• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2022

12:55

NOVAKU SU OTELI TRON, RUS JE IZBAČEN, a novi broj 1 biće Nadal, Alkaraz ili Rud!

Rojters/AP

Tenis

NOVAKU SU OTELI TRON, RUS JE IZBAČEN, a novi broj 1 biće Nadal, Alkaraz ili Rud!

Podeli vest

Danil Medvedev poražen je od Nika Kirjosa u somini finala Ju Es opena (3:1) i od narednog ponedeljak više neće biti prvi teniser sveta

Kandidati za novog broja 1 su trojica – Španci Rafael Nadal i Karlos Alkaras te Norvežanin Kasper Rud. Trkaju se u Njujorku za grend slem titulu, ali i za tron na ATP listi.

Novak Đoković ne igra na Ju Es openu, nije vaksinisan, pa nije mogao da uđe u Ameriku, a da je igrao, kao i da su mu računali bodove sa Vimbldona, koji je osvojio, druga bi priča bila u Njujorku.Tačnije, za sve bi se pitao Novak Đoković.

Apsolutni favorit je Rafael Nadal, ali postiji uslov. Španac će broj 1 biti posle US opena ako dođe makar do finala turnira ili ako ispadne u polufinalu ili četvrtfinalu, ali Alkaras ili Rud ne osvoje turnir. Ako Nadal eliminiše Tijafoa, ići će na pobednika meča Rubljov – Nori, a u polufinalu bi mogao na Alkarasa. 

Foto: USA Today

Rafael Nadal

Karlosu Alkarazu je za tron potrebno da osvoji titulu u Njujorku. Igra mu i opcija da Nadal ispadne u osmini finala, a da on  dođe do finala i tu izgubi od bilo kog drugog samo ne od Ruda. Alkaraz igra sa Čilićem u osmini finala, pa ako prođe išao bi na boljeg iz duela Siner – Ivaška, pa onda na Nadala.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

To prve pozicije može i Kasper Rud. Mora da osvoji titulu, ali u finalu da pobedi bilo kog drugog, samo ne Nadala. Ako ipak bude Rafa, ni titula Rudu nećebiti dovoljna. Takođe, može da izgubi od bilo kog drugog samo ne od Alkarasa, ali je uslov da Nadal ne ode dalje od osmine finala. Norvežanin u četvrtfinalu ide na Matea Beretinija, a u polufinalu bi igrao sa pobednikom meča Kirjos – Hačanov.

Foto: Tanjug

Kasper Rud

Nik Kirjos, koji je izbacio prvog tenisera sveta i branioca titule, ako osviji Ju Es opena prvi put u karijeri bi bio među Top10, verovatno deveti.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija