• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.10.2022

07:00

MORAĆE DA IZAĐE NA CRTU SVOM UZORU! Novakov protivnik obožava Srbina, BIO JE OVE GODINE U BEOGRADU, A  AKTER JEDNOG OD NAJVEĆIH IZNENAĐENJA!

AP Photo/Steve Christo

Tenis

MORAĆE DA IZAĐE NA CRTU SVOM UZORU! Novakov protivnik obožava Srbina, BIO JE OVE GODINE U BEOGRADU, A AKTER JEDNOG OD NAJVEĆIH IZNENAĐENJA!

Podeli vest

Naš najbolji teniser Novak Đoković igraće polufinale Tel Aviva protiv ruskog tenisera Romana Šafulina

Novak je do polufinala došao pobedom nad Vašekom Pospišilom rezultatom 7:6, 6:3, dok je Šafulin pobedio Artura Rinderknea sa 6:4, 6:1.

AKTER JEDNOG OD GLAVNIH IZNENAĐENJA TEKUĆE SEZONE

Šafulin je sezonu počeo sa 167. mest na ATP listi. Bio je deo reprezentacije Rusije na ATP kupu gde su poraženi u polufinalu od Kanade.

Za sve grend slemove ove sezone morao je da prolazi kvalfikacija, a uspešna je bio sam na Australijan Openu gde je poražen u prvom kolu.

Foto: REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Ipak, početko sezone napravio je jedno od najvećih iznenanađenja u tekućoj sezoni.

Nakon što je uspešno prošao kvalifikacije na turniru u Marseju. Posle pobeda u prva dva kola, u četvtfinalu je savladao Stefanosa Cicipasa.

Rus je rezultatom 6:4, 6:4 poslao kući čoveka koji je u tom momentu bio četvrti teniser na ATP listi.

Nakon tog, poražen je u polufinalu takmičenja od Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima rezultato 7:6, 7:6.

BIO U BEOGRADU

Šafulin je takože bio učesnik Serbia Opena gde je takođe morao da prođe kvalfikacioni ciklus kako bi se plasirao u glavni žreb.

To mu je pošlo za rukom, a zatim je u prvom kolu pobedio Majkl Imera iz Švedske rezultatom 7:5, 6:0.

Foto: AP Photo/Michel Eulere

Ipak, zbog povrede je mora da preda meč zemljaku Karenu Hačanovu pre nego što su izašli na teren.

Tako se njegova avantura u našoj prestonici završila, a možda će više se sreće imati naredne godine.

NOVAK MU JE UZOR

Šaful je imao jako uspešnu juniorsku karijeru, a može se pohvaliti juniorski trofejom na Australijan Openu iz 2015. godine gde je savladao Hong Sang Čana rezultatom 7:5, 7:6.

Od malena je isticao da ima dva uzora kada je "beli sport" u pitanju, a reč j Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru.

Sada će imati šansu da izađe na crtu čoveku kojem se uvek divio. Sam Šafulin nije krio zadovoljstvo što će igrati protiv Novaka.

Foto: REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

I Đoković je imao samo lepe reči za svog narednog protivnika.

- To će nam biti prvi meč. On zapravo igra jako dobro, on je ruska škola tenisa. Svi imaju odličan servis i igru sa linije. On igra odlično, ne igram ni ja loše. Neka bolji pobedi - rekao je Novak.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija