• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

19:50

RAFA KUKA ZBOG DEBAKLA U TORINU! Moje telo, moja godina...

reuters

Tenis

RAFA KUKA ZBOG DEBAKLA U TORINU! Moje telo, moja godina...

Podeli vest

Još jedan krah doživeo je Rafael Nadal na Završnom Mastrersu u Torinu, čime je njegov plasman u polufinale gotovo nemoguć

Samo još teorija čuva Rafu i njegovu nadu u ulazak među četiri najbolja na poslednjem ATP turniru u sezoni.

Posle Tejlora Frica, Španca je preslišao i Feliks Ože-Alijasim, stigavši do prve pobede u međusobnim okršajima sa "kraljem šljake".

- Borio sam se do kraja, ova dva meca na Mastersu su bila katastrofa na mentalnom nivou ali ne i na teniskom - izjavio je španski teniser Rafael Nadal danas na konferenciji za medije.

Višestruki gren slem šampion u oba meča, sa Amerikancem i Kanađaninom, nije osvojio ni set!

- Moje telo, godina koja je bila iza mene, moja lična situacija mi ne dozvoljavaju da se borim za veće ciljeve u ovom trenutku. Tužan sam, razočaran, ali od sutra počinju pripreme za 2023. godinu - kaže Nadal.

Foto: Tanjug

Feliks Ože-Alijasim

Dodao je da mu je bilo teško u prethodnih šest meseci.

- Kada se sve to sagleda, pozitivno je i to sto sam uopšte ovde. To je najvažnije. I kad kažem, danas, mislim na poslednjih nekoliko nedelja na terenu i šta mi se desilo, to nije veliko iznenađenje. Uspeo sam da igram dva turnira u poslednje tri nedelje. To nisam mogao neko vreme. Nisam zaboravio da igram tenis, kako da budem mentalno jak. Potrebno je da se sve te pozitivne strane oporave, da proradi ta snažna psiha i mentalitet, da budem na tom željenom nivou. Ne znam da li cu ga doseći ponovo, ali ono u šta ne sumnjam je da ću umreti ako treba za to - istakao je Rafael Nadal.

Imaće drugi teniser sveta šansu za popravni u Torinu, pošto će u četvrtak od 15 časova igrati treći meč u grupi sa Kasperom Rudom iz Norveške.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija