• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2022

23:18

GLADAN DA DOKAŽE DA JE NAJBOLJI NA SVETU! Moćna poruka Novaka pred Australiju i novu sezonu! NIKADA NEĆU IGRATI OSREDNJI TENIS!

Tanjug/AP

Tenis

GLADAN DA DOKAŽE DA JE NAJBOLJI NA SVETU! Moćna poruka Novaka pred Australiju i novu sezonu! NIKADA NEĆU IGRATI OSREDNJI TENIS!

Podeli vest

Novak Đoković je na jednom teniskom samitu rekao da još ne planira da se povuče. Na događaju koji je odganizovan u klubu Puente Romano u Marbelji, Đoković je pričao o ciljevima za nastavak karijere i narednu sezonu.

- Najveći cilj koji imam u sledećoj godini i svim onim koje slede, jer još ne znam dokle ću igrati, jeste da pokušam da budem zdrav i igram na najvišem nivou. Zaista ne vidim sebe kako se bavim profesionalnim tenisom, a da nisam među kandidatima za osvajanje grend slema ili prvog mesta na rang listi. Ne vidim sebe na 25. mestu, neću igrati osrednji tenis. Jednostavno želim da uvek igram na najvišem nivou. To je nešto što zahtevam od sebe i što moj tim zahteva od mene - istakao je Đoković.

Svestan je Novak da zbog godina u kojima je mora da se trudi i više od mnogih kolega.

- Radim možda i više od drugih igrača na turu jer znam da 35 nije isto što i 25 ili 15. Morate da se prilagodite razlici u godinama i držite korak sa momcima koji su u top treningu, motivisani i vrlo snažni. Ali, i dalje sam tu i osećam se mladim poput njih.

Foto: reuters

Pričao je srpski as i o godini koja je na izmaku.

- Ova sezona je bila vrlo izazovna za mene na više nivoa. Način na koji je počela doneo mi je iskustvo koje nikad pre nisam imao, trebalo mi je nekoliko meseci da pronađem balans na terenu. I mentalno i fizički i emotivno. Trebalo mi je vremena da počnem da igram tenis kakav želim. Izuzetno mi je drago što sam poslednjih nekoliko meseci sezone odigrao na visokom nivou, pogotovo turnire u zatvorenom. Podizanje forme nije moglo da dođe u boljem trenutku, jer sam želeo da završim sezonu u visokom stilu. Nadam se da ću taj impuls preneti i na sledeću sezonu.

Foto: reuters

S obzirom na to da ne brani veliki broj bodova naredne sezone, očekuje se da Novak Đoković ponovo i zvanično bude "broj jedan" svetskog tenisa.

- Po završetku prošle sezone nisam se osećao iscrpljeno kao ranijih godina. Verovatno zato što nisam igrao toliko mnogo i zbog toga nestrpljivo čekam čekam sledeću sezonu, verujući da će biti uspešna.

Imao je Novak i poruku za prisutne...

- Gde je granica? Stvarno osećam da ta granica često postoji samo u vašem umu i vašoj perspektivi.

Kao i za konkurenciju.

- Motivacija je u potpunosti prisutna. Veoma sam gladan da dokažem da sam i dalje jedan od najboljih igrača na svetu i da mogu da osvajam trofeje. Vidimo se u Australiji..

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija