• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2023

12:17

MOSKOVLJANKA U FINALU AUSTRALIJAN OPENA! Ribakina pokorila Vimbldon, sad želi i Melburn!

printscreen

Tenis

MOSKOVLJANKA U FINALU AUSTRALIJAN OPENA! Ribakina pokorila Vimbldon, sad želi i Melburn!

Podeli vest

Rođena Ruskinja koja nastupa pod zastavom Kazahstana Elena Ribakina plasirala se u finale Australijan opena

Elena Ribakina je u polufinalu u Melburnu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku 7:6 (7:4), 6:3 posle 100 minuta igre.

Azarenka je 24. teniserka sveta, dok je Ribakina na 25. mestu WTA liste. Ovo je bio drugi međusobni duel beloruske i kazahstanske teniserke, a drugi trijumf Ribakine. Obe teniserke su sigurno ušle u meč, a Azarenka je prva stigla do brejka u petom gemu i povela 3:2.

Foto: printscreen

Elena Ribakina u finalu AO

Ribakina je potom osvojila tri uzastopna gema i stigla do vođstva od 5:3. Kazahtanka je u devetom gemu propustila jednu setu loptu, a Azarenka je uspela da izjednači na 5:5. Pobednica prvog seta odlučena je u taj-brejku, koji je pripao Ribakinoj 7:4.

Kazahstanka je povela 3:1 na startu drugog seta, a onda je održavala prednost i zasluženo je stigla do pobede. Ribakina će u finalu igrati sa pobednicom meča između Beloruskinje Arine Sabalenke i Poljakinje Magde Linet.

Foto: printscreen

 

Ribakina će u subotu pokušati da osvoji drugu grend slem trofej, pošto je prošle godine trijumfovala na Vimbldonu. Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija