• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2023

08:20

NIKO OD VAŠIH "DOBRIH" IGRAČA NIJE U FINALU, A JA IZ MALE GRČKE JESAM! Cicipas IZNERVIRAO Australijance! Raspalio VATRU pred FINALE!

Tanjug/AP

Tenis

NIKO OD VAŠIH "DOBRIH" IGRAČA NIJE U FINALU, A JA IZ MALE GRČKE JESAM! Cicipas IZNERVIRAO Australijance! Raspalio VATRU pred FINALE!

Podeli vest

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 20. tenisera sveta Rusa Karena Hačanova posle četiri seta, 7:6, 6:4, 6:7, 6:3

To je prvo finale Cicipasa u Melburnu, a ukupno drugo finale grend slem turnira u karijeri. Prethodno je 2021. godine igrao u finalu Rolan Garosa, u kome je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića posle pet setova.

Cicipas će u finalu igrati protiv pobednika meča Đokovića i Amerikanca Tomija Pola. Taj duel na programu je od 9.30 na Rod Lejver Areni.

- Bio sam klinac kada sam gledao finale Markosa Bagdatisa, nadao sam se da ću to nekada i ja moći. Zbog toga sam srećan! On mi je u srcu, smatram ga mojim idolom iz detinjstva i drago mi je da sam uspeo - rekao je Stefanos Cicipas, a potom u dahu nastavio. 

Foto: Tanjug/AP

- Ove godine sam uspeo. Počastvovan što sam mogu da igram tenis na ovom nivou, mislim da sam odradio dobar posao i danas. Australijanci imaju veliki broj dobrih tenisera koji nisu došli do završnice, ali moja mala zemlja - Grčka, uspela je da stvori igrača koji je došao do samog kraja - rekao je Grk i iznervirao veliki broj navijača na Rod Lejver Areni.

Imao  je Cicipas sve u svojim rukama i u trećem setu, ali je Karen Hačanov uspeo da sačuva dve meč lopte i meč odvede u četvrti set. Interesovalo je Džima Kurijera. 

- Razmišljao sam o tome šta sam sve uradio da bih došao do ovog momenta. Bio je to trenutak kada pogledaš sve oko sebe i skoncentrišeš se da završiš posao kako treba. Prikupljao sam snagu da udaram lopticu što bolje - smatra Cicipas. 

Foto: Tanjug/AP

Odmah nakon meča Cicipasa i Hačanova na programu je duel Novaka Đokovića i Tomija Pola. Nije Grk trošio reči o igrama srpskog tenisera već je pohvalio svog rivala iz Amerike što je došao do završnice grend slema. 

- Devet puta sam igrao protiv Tomi Pola, odrastao sam sa njim, drago mi je što je u završnici i što ima priliku da igra u polufinalu grend slema - jasan je grčki teniser koji je potom pričao o šansi da bude najbolji na svetu ukoliko u nedelju osvoji titulu u Melburnu. 

- Sviđa mi se broj jedan. Sada sve zavisi od mene, singl je, to je ono što sam uvek želeo. Da igram velika finala, da se borim za svoje snove. Želim da se borim za prvu poziciju, drago mi je što ću baš ovde dobiti tu šansu. Idemoooo - uzviknuo je Stefanos Cicipas. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija