• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2023

07:05

HEROJ IZ SENKE - ON JE RAZLOG CICIPASOVIH SJAJNIH IGARA! Zvali ga po AMERIČKOJ raketi, jurio grend slem titule, a sada savetuje GRKA!

Tanjug

Tenis

HEROJ IZ SENKE - ON JE RAZLOG CICIPASOVIH SJAJNIH IGARA! Zvali ga po AMERIČKOJ raketi, jurio grend slem titule, a sada savetuje GRKA!

Podeli vest

Nekadašnji australijski teniser Mark Filipusis glavni je krivac za sve bolje igre Stefanosa Cicipasa

Nagoveštavao je nekoliko godina Stefanos Cicipas svoj raskošan potencijal na ATP turu, ali se čini da je njegova igra zrelost dostigla tek na startu 2023. godine. Mnogo problema sa disciplinom i nervozom imao je mladi grčki teniser u prošlosti, a za divno čudo tokom Australijan opena, ni kada nije išlo, Cicipas je bio izuzetno miran. 

Ipak, kada se pogleda Cicipasov stručni štab jasno je da postoji i dovoljno opravdan razlog za to. Grk je nedavno u svoj tim pozvao i legendarnog australijskog tenisera Marka Filipusisa, a rezultati tog rada bili su vidljivi već u Melburnu. 

Foto: Tanjug

Reč je o Australijancu grčkih korena koji je ostvario zapažene rezultate tokom svoje karijere. Filipusis je osvojio 11 titula na ATP turu, igrao je i dva grend slem finala (Vimbldon 2003. i US Open 1998. godine), a najbolji plasman bilo mu je osmo mesto. 

Ono što ga je tokom čitave karijere odlikovalo bio je snažan servis. Zbog toga, Filipusis je dobio i nadimak "Skad" po američkim raketama. Ipak, glavna karakteristika Australijanca uvek je bila staloženost koju je čini se prebacio i na Cicipasa. 

- Servis i volej. Mata je to gotovo nikada ne koristim. Razlog zbog koga je Mark sa mnom je pre svega u činjenici da donosi mnogo pozitivnih vibracija. Otkako je stigao, nije bilo nikakvog sukoba. Odlično se razumemo i nikada nemamo nikakav nesporazum ni konflikt. Uživam u njegovom društvu i fanastično je imati pored sebe nekoga ko me tako dobro razume - rekao je Stefanos Cicipas na Australijan openu. 

Foto: Tanjug/AP

Pored toga što Filipusis ima ulogu u savetovanju Cicipasa, legendarni australijski teniser uključio se u rad i sa Apostolosom, Stefanosovim ocem koji je u prošlosti umeo da bude kontraproduktivan za svog sina. 

– Mark savetuje mene, ali i mog oca tako da obojica stičemo iskustvo. Zaista sam uživao prošle godine u njegovom prusustvu - jasan je bio Stefanos Cicipas. 

Ipak, ni to nije bilo dovoljno mladom grčkom teniseru da osvoji prvu grend slem titulu. Cicipas je sada treći teniser sveta, ali sa ozbiljnim namerama da u budućnosti pojuri trofej na najvećim turnirima, a možda jednog dana i svrgne Đokovića sa trona. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija