• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2022

10:20

ROMANTIČNE I KANCEROGENE! Ove sveće nikako ne koristite, ISPUŠTAJU OTROV!

unsplash.com

EKOLOGIČNO

ROMANTIČNE I KANCEROGENE! Ove sveće nikako ne koristite, ISPUŠTAJU OTROV!

Podeli vest

Sveće od parafinskog voska su najveći zagađivači vazduha u prostorijama, a one oslobađaju kancerogene supstance toluen i benzen koje mi udišemo

Parafinske sveće su proizvedene od voštanih nusproizvoda koji nastaju prilikom proizvodnje ulja i gasa. Sveće od parafinskog voska su najveći zagađivači vazduha u prostorijama.

Mirisne sveće prilikom paljenja ispuštaju u vazduh kancerogene supstance toluen i benzen koje mi udišemo.

Parfem koji se koristi u proizvodinji sveća je takođe opasan, jer u poslednjih 50 godina čak 80 odsto parfema je upravo sintetisano iz petroleja i proizvoda od nafte. Štetne hemikalije pronađene u mirisnim proizvodima su fenol, aceton, benzil, toluen, limonen i acetat.

Istraživanje koje su sproveli naučnici pokazalo je da sveće na bazi parafena emituju toksične hemikalije kao što su toluen i benzen.

Parafinske sveće koje smo testirali ispustile su neželjene hemikalije u vazduh. Za osobu koja svake godine koristi sveću ili ih koristi često, udisanje ovih opasnih materija iz vazduha može doprineti razvoju zdravstvenih problema kao što su alergijske reakcije , astma pa čak i karcinom. Sveće biljnog porekla nisu ispuštale toksične hemikalije - rekao je Ruhulah Masoudi, profesor hemije na Državnom univerzitetu u Južnoj Karolini.

Foto: unsplash.com

Koristite sveće od pčelinjeg i sojinog voska

Prirodne sveće zdravije

Svoj životni prostor, ali i okruženje možete sačuvati ako iz upotrebe izbacite parafinske mirišljave sveće.

Ukoliko želite da svoj dom ili kancelariju osvežite koristite sveće od sojinog i pčelinjeg voska.

Sveće od soje su zdrava alternativa, jer je vosak od soje 100% biorazgradiv i ne ispušta opasne kancerogene supstance u vazduh prilikom gorenja.

Sveće od pčelinjeg voska su 100% prirodne i uspešno pročišćavaju vazduh zbog negativnih jona koji se ispuštaju tokom gorenja.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set