• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2022

16:03

NIS-OVA PODRŠKA EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“! Postavke Narodnog muzeja Zrenjanin dobile novi sjaj

NIS

EKOLOGIČNO

NIS-OVA PODRŠKA EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“! Postavke Narodnog muzeja Zrenjanin dobile novi sjaj

Podeli vest

Кompanija NIS nastavlja da, u saradnji sa svojim partnerima, doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti i unapređenju ekološke slike naše zemlje. Želeći da podrži rad jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Zrenjaninu, kompanija NIS uložila je dva miliona dinara u projekat Narodnog muzeja Zrenjanin kojim je rasveta zamenjena energetski efikasnim LED osvetljenjem u prostoru stalne postavke, administrativnom delu i depoima ove ustanove kulture

Ovaj projekat, koji je realizovan u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti

„Zajednici zajedno“, doprinosi ostvarenju uštede u potrošnji električne energije i zaštiti muzejske građe, ali i daje novi sjaj muzejskim eksponatima. Muzej su, povodom ovog projekta, danas obišli predstavnici grada Zrenjanina i kompanije NIS.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, istakao je da Grad sa kompanijom NIS gaji poseban odnos, jer je sama kompanija nastala upravo u Zrenjaninu:

Foto: NIS

- Strateški odnos koji gajimo ogleda se i u društvenoj odgovornosti, ali naravno i u ulaganju u obrazovanje. Želeo bih da istaknem da smo zajedno sa kompanijom NIS otvorili i poseban smer na fakultetu na kom školujemo inženjere u oblasti nafte i gasa, kao i da u Trening centru NIS-a naši srednjoškolci i studenti mogu da provere i primene znanja i veštine. Кada je u pitanju podrška i saradnja u okviru programa „Zajednici zajedno“ želim da istaknem da je 160 miliona dinara uloženo u proteklih 14 godina i to je ogroman novac koji je doprineo da se mnoge oblasti u našem gradu unaprede - naglasio je Salapura i dodao da se nastavlja saradnja sa NIS-om i u narednoj godini, u okviru novog ciklusa programa „Zajednici zajedno“.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, izjavio je da kompaniju NIS i Zrenjanin vezuje dugogodišnja i srdačna saradnja:

Foto: NIS

- Pre 14 godina, kada smo započeli program „Zajednici zajedno“, stvorili smo poseban odnos sa Gradom Zrenjaninom i čuvamo taj odnos i dalje. On je transparentan, uz razmenu mišljenja, otvoreno pričamo o projektima i uvek smo tu dobrodošli. I nama je Grad Zrenjanin posebno drag i posebno važan na karti poslovanja NIS-a. U ime kompanije NIS želim da kažem da ćemo uraditi sve da takav odnos sačuvamo. Naše je strateško opredeljenje da idemo napred sa zajednicom u kojoj poslujemo, da pomognemo koliko možemo i da unapredimo životni standard građana, kao i da svaki Zrenjaninac doživljava NIS kao svoju - naglasio je Smirnov.

Foto: NIS

Siniša Onjin, v.d. direktora Narodnog muzeja Zrenjanin, zahvalio se NIS-u i lokalnoj samoupravi što su prepoznali potencijal muzeja koji je i jedan od najlepših u Srbiji:

- Hvala vam što ste omogućili realizaciju ovog značajnog projekta koji je bio od izuzetne važnosti iz nekoliko razloga. Prethodna rasveta je bila stara i neefikasna. Uvođenjem nove rasvete eksponati se mogu videti u novoj dimenziji. Nova rasveta je, takođe, omogućila bolji prikaz uz mogućnost proučavanja detalja. Imajuću u vidu da je prošlogodišnji konkurs programa NIS „Zajednici zajedno“ imao za cilj ekološke projekte, ovaj projekat je u potpunosti odgovorio tim zahtevima. Nova rasveta je dovela do smanjenja štetnih emisija, uštede električne energije, smanjenja temperature u prostorijama i u velikoj meri se štiti muzejska građa - istakao je Onjin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set