• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.03.2020

12:23

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA SRBIJU! Važi za naredna dva dana, A SNEG NIJE JEDINO ŠTO NAS ČEKA

Vesti

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA SRBIJU! Važi za naredna dva dana, A SNEG NIJE JEDINO ŠTO NAS ČEKA

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje za područje Srbije na sneg i formiranje, odnosno povećanje, visine snežnog pokrivača.

Od ponedeljka do srede doći će do stvaranja snežnog pokrivača, u vecini mesta od 10 do 15 cm, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više. U utorak usled jakog vetra doći ce do stvaranja snežnih nanosa, naročito na istoku i u planinskim predelima.

Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu tokom dana.

Sutra će u Srbiji biti oblačno, hladno i vetrovito povremeno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Obilnije snežne padavine očekuju se u planinskim predelima i na istoku zemlje gde će doći do stvaranja snežnih nanosa.

Vetar umeren i jak istočni i severoistočni.

Foto: printscreen rhmz

 



Jutarnja temperatura od -3 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

U Beogradu će biti oblačno, hladno i vetrovito povremeno sa snegom. Vetar umeren i jak istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 2 stepena.

Naredna dva dana biće pretežno oblačno, u sredu mestimično sa snegom, koji će u četvrtak uz porast temperature u nižim predelima prelaziti u kišu i susnežicu.

Više padavina očekuje se u južnim i istočnim krajevima.

U petak će biti osetno toplije uz postepeni prestanak padavina. Do kraja perioda promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa temperaturom oko prosečnih vrednosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set