• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.05.2020

14:31 >> 14:45

ZBOG JEDNE FOTOGRAFIJE SPRŽEN MU JE VELIKI DEO TELA Vladimiru su HITNO MORALI DA URADE PET TRANSPLANTACIJA KOŽE

Vesti

ZBOG JEDNE FOTOGRAFIJE SPRŽEN MU JE VELIKI DEO TELA Vladimiru su HITNO MORALI DA URADE PET TRANSPLANTACIJA KOŽE

Podeli vest

Širom sveta, stotine ljudi je stradalo, pokušavajući da napravi što atraktivniji selfi. Zbog lajkova i pozitivnih komentara, mnogi su spremni da se popnu na krov višespratnice, stenu, most, voz. Vladi Bigoviću je jedna naizgled bezazlena slika promenila život.

Potraga za dobrom fotografijom na železničkoj stanici Vladu Bigovića umalo je koštala života.

"Bio sam sa društvom na železničkoj stanici, popeo sam se na vagon i napon me je bacio sa vagona i spržio mi većinu tela", priča Vladimir za RTS.

Vlada je pao na šine. Ubrzo su došla kola Hitne pomoći i odvezla ga u bolnicu. Pre dva meseca iz Podgorice je prebačen u Beograd.

"Kada je došao kod nas, on je primljen u izuzetno teškom opštem stanju, životno ugrožen. S obzirom da se radi o struji, a znamo da napravi velike destrukcije na telu, sve su bile duboke opekotine i to drugog B i trećeg stepena, i zahvaćena površine je bila negde oko 50 odsto", kaže dr Biljana Ćertić sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KC Srbije.

Foto: printscreen RTS

Zbog takvih opekotina, morali su hitno da mu urade pet transplantacija kože.

"Kožu su davali moj otac, moj brat, prijatelji mog oca, meni je skidana sa leve noge", kaže Vlada.

Doktorka Ćertić navodi da su opekotine bile toliko velike da su bili zahvaćeni i mišići, tako da su morali da skidaju i delove mišića.

Od tada su prošla dva meseca.

"Ustajem, ali ne skroz, uz pomoć terapeuta. Dok još malo noge ne oporavim, skoro mi je rađena operacija na desnoj nozi", kaže Vlada. 

Foto: printscreen RTS

Vlada nije jedini koji je stradao zbog selfija. Svake godine Klinika za opekotine Kliničkog centra Srbije, primi nekoliko mladih koji su život ugrozili zbog dobre fotografije. Oni koji su preživeli, poput Vlade imaju samo jednu poruku.

"Da paze, da ne prilaze na ista mesta kao što sam ja, da im se ne bi desilo ovo isto", poručio je Vlada.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set