• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

07.07.2020

13:33

NOVE MERE U MAJDANPEKU! Kafane i kafići samo do 23h, zatvoren bazen, maske obavezne na pijaci, kod frizera, u taksiju...

Vesti

NOVE MERE U MAJDANPEKU! Kafane i kafići samo do 23h, zatvoren bazen, maske obavezne na pijaci, kod frizera, u taksiju...

Podeli vest

Zbog povećanog broja građana koji se javljaju svakodnevno u Covid ambulantu Doma zdravlja u Majdanpeku, održana je sednica Štaba za venredne situacije koji je doneo nekoliko obavezujućih preventivnih mera u borbi protiv koronavirusa

U ovoj ambulanti tokom jučerašnjeg dana registrovano je 31 lice sa istom kliničkom slikom koja ukazuje na pristvo virusa COVID 19, temperaturom i upalom pluća, međutim bez obzira na sve indikatore sa sigurnošću ne može da se kaže da se radi o pacijentima koji imaju koronavirus, ističe dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravalja u Majdanpeku.

- Od njih 31 koliko se javilo , kod deset je dijagnosikovano zapaljenje pluća. Od pet pacijenata koje smo već hospitalizovali u Niške bolnice, zvanično je korona virus posredstvom PCR testa potvrđen kod jedne zapolene medicinske sestre u dečijem dispanzeru i dva pacijenta koja smo prebacili u međuvremenu. Od novih treidesetak koji su se javili sa smptomatologijom tipičnom za prisustvo virusa korona, još pet smo sa veoma lošom kliničkom slikom prebalili u Niš i bolnicu na bežanijskoj kosi u Beograd, dok su ostali uz adekvatnu terapiju smeštenu u kućni karantin i njihovo stanje se svakodnevno prati. U samoizolaciji se nalazi trenutno preko 20 pacijenata. Krenuli smo i sa preciznijom laboratorijskom proverom s obzirom na to da smo iz Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru dobili 30 podloga kako bi moglo da se vrši PCR testiranje - kaže dr Dragan Fudulović.

Ovo je čudna pojava da se gotovo svi javljaju sa istim simptomima ali su svi izgledi da se kod većine ne radi o prisustvu koronavorusa, s obzirom na dobro zdravstveno stanje u kome se nalaze i negativne rezultate brzog testa. Među pacijenta koji su nam se javili dosta je zaposlenih iz fabrike "Termo Inžinjering" za poizvodnju nameštaja u Majdanpeku, navodi Fudulović.

HOĆEMO LI BILO GDE NA VAŠAR? NE-ĆE-MO! I panađure zatvori korona, nema šećerne vune ni šarenih bombona!

Jelena Sperlić, direktorka majdanpečkog vrtića takođe je potvrdila da se u Majdanpeku od ukupno 38-oro dece visoka temperatura javila kod blizu 20 mališana , dok je u odeljenju vrtića u Donjem Milanovcu od 19, visoku temperaturu tokom jučerašnjeg dana imalo njih osmoro.

Dragan Popović, predsednik Optine Mjdanpek je zbog svega navedenog i ozbiljnosti situacije a na osnovu odluke Štaba doneo je i obavezujuće mere preventive i zaštite. Pre svega da Majdnpečki bazen neće raditi do daljeg, da u ostaliim prostorijama odnosno zatvorenom prostoru ne sme boraviti više od 100 ljudi uz obavezno poštovane mera zaštite, nošenje zaštitnih maski. Maske su obavezne i u gradskom taksi prevozu, na gradskoj pijaci, u frizerkim i kozmetičkim salonima i teretanama.

Ugostiteljski objekti i u Majdanpeku radiće samo do 23 sata. Zabrana važi i za organizovanje svadbi i veselja kao i svih ostalih sličnih manifestacija u zatvorenom prostoru. Sve će kontorlisati organi reda, policija i inspekcijski organi, a za nepoštovanje odluka Štaba predviđene su i novčane kazne, istakao je Dragan Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set