• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2020

13:35

RHMZ IZDAO JOŠ JEDNO UPOZORENJE, NA SNAZI JE CRVENI METEOALARM!! STANJE JE OZBILJNO, postoji opasnost OD IZLIVANJA REKA!

Vesti

RHMZ IZDAO JOŠ JEDNO UPOZORENJE, NA SNAZI JE CRVENI METEOALARM!! STANJE JE OZBILJNO, postoji opasnost OD IZLIVANJA REKA!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje za vremenske nepogode i mogućnost izlivanja reka


Upozorenje za nepogode važi za 18. i 19. avgust, dok upozorenje za izlivanje reka važi za 19. avgust.

Kako se navodi, 19. avgusta na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlave i Peka vodostaji će biti u većem porastu sa mogućnošću lokalnog izlivanja.

 

Foto: printscreen rhmz

Danas posle podne i uveče u zapadnim, severnim i centralnim, a tokom noći u istočnim krajevima Srbije, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju, lokalno se očekuju vremenske nepogode: velika količina padavina, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar.

I sutra će se zadržati nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje na istoku i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom češćim u centralnim, istočnim i južnim predelima i to u prvom delu dana.

Ponegde se očekuju vremenske nepogode sa jakim pljuskovima za kratak period, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom.

Foto: meteoalarm.rs

Na severu i severozapadu krajem dana postepeno razvedravanje.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Minimalna temperatura od 16 do 18 stepeni, a maksimalna dnevna temperatura od 24 do 26 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, sparno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će biti slab do umeren, zapadnih pravaca. Jutarnja temperatura oko 18, maksimalna dnevna temperatura oko 26 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti i lokalne pljuskove sa grmljavinom uglavnom na istoku i u brdsko-planinskim predelima.

U petak i za dane vikenda pretežno sunčano i toplije. Početkom sledeće sedmice promenljivo, svežije i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

BONUS VIDEO:

GRAD VELIČINE LEŠNIKA POGODIO OVČAR BANJU! Pričinjena šteta na usevima!

SMISLILI I NAPRAVILI MAŠINU ZA MASKE! Radi bez kontakta (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set