• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

29.08.2020

12:54

(VIDEO) MALI JOVANOVIĆI PRE ZIME DOBIJAJU KUĆU: Njihova teška sudbina potresla je Srbiju, ali zahvaljujuči pomoći SADA IM SE SMEŠE LEPŠI DANI!

Vesti

(VIDEO) MALI JOVANOVIĆI PRE ZIME DOBIJAJU KUĆU: Njihova teška sudbina potresla je Srbiju, ali zahvaljujuči pomoći SADA IM SE SMEŠE LEPŠI DANI!

Podeli vest

Danijela (11), David (12) i Miloš (14) Jovanović iz sela Opaljenik, koji su nedavno izgubili majku i rastu u udžerici bez vode, do zime će dobiti novu kuću

U ivanjičkom selu Opaljenik početkom naredne sedmice počeće gradnja kuće za troje malih Jovanovića, Danijelu (11), Davida (12) i Miloša (14), čija je tragična sudbina duboko potresla celu Srbiju! Oni trenutno rastu i uče u udžerici bez vode i osnovnih uslova za život.

Da tuga bude još veća, pre dve sedmice su ostali i bez majke Sandre, koja je preminula od posledica pada sa stepeništa.

Planiramo da podignemo montažnu kuću od nekih 60 kvadrata, da je lepo sredimo i napunimo od poda do plafona

Otac Ljubodrag Stojković

Nova kuća biće izgrađena na njihovom porodičnom imanju u Opaljeniku, tik pored stare, u kojoj ova dece žive sa ocem Momčilom, nadničarem.

Novac za početne radove obezbeđen je iz humanitarne akcije koju je pokrenula Crkvena opština Brezova u saradnji sa Mesnom zajednicom Opaljenik, Udruženjem građana "Za naprednije selo", opštinom Ivanjica i dnevnim listom Informer.

Novi dom do zime

Sveštenik i starešina Crkvene opštine Brezova Ljubodrag Stojković kaže da, ukoliko sve bude teklo prema planu, mali Jovanovići bi mogli da se usele u novi dom već do zime.

Foto: Privatna arhiva

 

- Novac za početne radove, sa kojima ćemo krenuti početkom naredne sedmice, obezbedili smo zahvaljujući dobrim ljudima i društveno-odgovornim firmama uglavnom iz našeg kraja, ali da bismo kuću kompletno završili, treba još para da se sakupi.

Foto: Informer

Tijana Luković
Tijana Luković, tinejdžerka za primer Donirala deci 100 evra državne pomoći

U ovu humanitarnu akciju već se uključilo mnogo firmi i privatnika, mahom iz ivanjičkog i čačanskog kraja, lokalni sportski klubovi, ali i pojedinci.

Među običnim svetom izdvaja se pomoć tinejdžerke Tijane Luković (18) iz Ivanjice, koja je baš bila ganuta životom malih Jovanovića.

- Nedavno sam napunila 18 godina i stekla sam pravo na 100 evra državne pomoći, koja se delila građanima Srbije. Nisam znala na šta da je potrošim i onda sam videla u medijima priču o malim Jovanovićima.

Toliko sam se potresla da sam odlučila da tih 100 evra dam njima. Svako dete ima pravo na koliko-toliko normalan život, a oni ga nemaju - rekla je Tijana.

- Nadamo se da ćemo to uspeti da uradimo, što bi se reklo, "u hodu", dakle, dok radimo temelj i ono što se zove prosta gradnja. Planiramo da im podignemo montažnu kuću od nekih 60 kvadrata, da je lepo sredimo i napunimo od poda do plafona kako bi ovi mališani bezbrižno živeli.

Da bismo to uradili, potrebno nam je još novca, ali i nameštaj, sanitarije za kupatilo, stolarija... Apelujemo, kako na firme, tako i na pojedince da doniraju koliko mogu i šta mogu - kaže za Informer sveštenik Ljubodrag Stojković.

Napominjemo da ova deca trenutno nemaju ništa. Komšije kažu da u okruženju nema porodice koja živi u lošijim uslovima. U kući koja samo što se nije srušila svi žive i spavaju u sobi u kojoj su svega dva kreveta.

Devojčica čak spava na rasklimanoj fotelji, u sedećem položaju... Mališani paralelno sa školom idu i u nadnicu kako bi bar porodica redovno imala hrane.

Foto: Informer

 
Pomoć još potrebna

Predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović kaže da ne može da dočeka da Danijelu, Davida i Miloša vidi u njihovim sobama.

- Opština Ivanjica je besplatno uradila projektno-tehničku dokumentaciju za kuću, uvešćemo struju i vodu, obaviti sve zemaljske radove, obezbediti majstore za sve što treba i materijal koji niko ne bude donirao... Dogovorili smo sa privatnicima iz Ivanjice da besplatno uvedu grejanje i doniraju kotao... Pomoći ćemo još, ali molimo i građane Srbije i firme da i oni pomognu koliko mogu... Samo tako ćemo ovoj deci obezbediti koliko-toliko zdravo detinjstvo i bar malo ublažiti bol za prerano izgubljenom majkom - apeluje Mitrović.

Račun za pomoć

Broj žiro-računa za izgradnju doma porodici Jovanović je: 200-3212130101915-09 - Udruženje građana "Za bolje selo", Brezova.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set