• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.09.2020

12:49

TEŠKE MUKE SAMOHRANE MAJKE: Sa šestoro dece kupila je trošnu kuću, a sa njom i brdo problema, BEZ VODE I STRUJE MAŠTAJU O KUPATILU!

Vesti

TEŠKE MUKE SAMOHRANE MAJKE: Sa šestoro dece kupila je trošnu kuću, a sa njom i brdo problema, BEZ VODE I STRUJE MAŠTAJU O KUPATILU!

Podeli vest

Marija Stojkov (45) iz Kikinde, samohrana majka šestoro dece, tri godine je štedela od socijalne pomoći da kupi kuću kako bi njena deca imala krov nad glavom

Međutim, u njoj nemaju kupatilo, struju ni vodu, a iz bratovljeve kuće u kojoj su trenutno, uskoro će morati da se isele. Godinama se ova porodica kupa u koritu, živi u nehumanim uslovima, na ivici gladi, u bedi i nemaštini.

Foto: V.N.

Uskoro mora da napusti bratovu kuću

Kako im je, samo oni znaju. Od kada je ostala bez supruga, Marija se sama brine o deci. Za terete života koje podnosi divili bi joj se mnogi muškarci. Surova realnost nagnala je da otvori dušu.

- Muž Ivica je umro pre tri godine. Smrzavamo smo se i gladujemo. Ponekad i pet dana nemamo šta da jedemo. Deca od kad znaju za sebe kupaju se u koritu, a kupatilo nemamo. Da ne spominjem drva pred zimu-ovim rečima počinje potresnu priču samohrana majka.

Na plećima nosi svoje šestoro dece i skromni dom koji joj je na određeno vreme ustupio brat. Sada su primorani da se iz njega isele. Marija je godinama štedela od socijalne pomoći, odricala se i krpila kraj s krajem da kupi kuću u selu Bašaid. Trošnu, bez struje, vode, kupatila, prozora, poda i tavanice u jednom delu.

Foto: V.N.

Kuća "nova" a problema mnogo

- Socijalna pomoć se brzo potroši, varira od 10 do 16 hiljada dinara, a ja sam i pored toga stavljala male iznose za strane. Svesno sam se odricala znajući da ćemo jednog dana morati odavde da se iselimo. Kuću sam tri godine otplaćivala na rate i kupila je sa dugom za struju 80 hiljada i vodu 60 hiljada dinara. Nikada nisam molila za pomoć, ali sad moram.

Mlađa ćerka je pošla u prvi razred, a uskoro moramo da se uselimo. Bez struje, vode, prozora i vrata to ne možemo da uradimo-kaže Marija koja moli humane ljude da joj pomognu, jer je sama
nemoćna da to učini.

- Nije mi problem da nadničim, kad mi se ukaže prilika, ali imam bolešljiva pluća i to mi otežava aktivnost. Korisnici smo Narodne kuhinje pri Crvenom krstu, a deca su u razvoju i svašta im treba. Računi se gomilaju, teško je-priča majka suznih očiju .

Foto: V.N.

Goli zidovi

Mališani su vedri i razigrani, a sin Bojan (19) pomaže porodici kad su u jeku sezonski poslovi na njivi. Dušan (17), Sonja (14), Marko (12), Petar (11) i najmlađa Zlatija (7) sa majkom trenutno žive u jednoj sobi koju jedinu greju Smederevcem na drva. Uskoro ih očekuju još teži uslovi u novoj kući. Ova deca znaju šta znači nemati.

- Jednom su nam dobri ljudi doneli novu odeću za decu. Znam da je neskromno da pored molbe za izmirenje dugova za vodu i struju molim da nam se u novoj kući nekako obezbede prozori i vrata, pod i kupatilo, da se više ne mučimo i ne kupamo u koritu. Nemam drugog izlaza-kaže Marija.

Foto: V.N.

 

Skromna i obična žena, zajedno sa svojom decom, obradovala bi se svakoj pomoći ili čak nečijem trudu da sitnim gestom pokaže da je razume. Njihovo preživljavanje ganulo bi i najtvrđa srca, jer u 21. veku žive u uslovima nedostojnih čoveka.

Pomoć za Stojkove

Svi koji su u mogućnosti da pomognu samohranoj majci Mariji i njenoj deci, mogu da se
obrate na broj telefona: 061/319-53-75.

SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA! Džej Ramadanovski svakog JUTRA kupuje HRANU ZA GLADNE! Zbog  čega se popularni pevač na to odlučio pročitajte OVDE 

BONUS VIDEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

DA LI BISTE PROBALI SARMICE OD PČELA! Specijalitet samo za najhrabrije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bager

pre 3 godine

Predhodni stanar ili vlasnik kuce je kao korisnik i potrosac duzan da plati taj dug jer ga je on i napravio,,zasto Distribucija ( eps ) nije njega jurila i iskljucila mu struju odmah nakon prvih neplacenih rata,a sad traze da bilo ko to plati i ucenjuju novog vlasnika,,Pravno je takodjer nemoguce zahtevati od novog stanara ili vlasnika da izmiruje tudje dugove,bez obzira na neki tamo EPS-ov Pravilnik,pravilnik lopovske drzave,,,,da li bi diektor eps-a platio komsijsku struju ili drva,,drugo pravno zasto je odobrena kupoprodaja ako nije sve regularno,,sta rade Javni beleznici i sud ?? Cekaju mito ? ili su ga priili da uvale dug bilo kome

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set