• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

23.09.2020

18:01

GRAĐANI TRAŽILI, OPŠTINA URADILA: Završeno igralište za decu, na sajtu grada Užica DOBILO NAJVIŠE GLASOVA

Vesti

GRAĐANI TRAŽILI, OPŠTINA URADILA: Završeno igralište za decu, na sajtu grada Užica DOBILO NAJVIŠE GLASOVA

Podeli vest

U okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“, završena je izgradnja dečijeg igrališta u neselju Megdan za koju su se građani izjasnili glasanjem preko aplikacije koja je bila postavljena na sajtu Grada Užica.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu rezultat je potrebe sugrađana da preurede ovaj prostor i da ga prilagodi deci.

- Danas smo videli da su deca već krenula da koriste igralište i mi možemo da im poručimo da je naše najveće zadovoljstvo videti njihov osmeh, sreću i da uživaju u ovom igralištu koje su zajedno sa sredstvima njihovih roditelja i grada Užica obezbedili i omogućili im da dalje nastave ovde da se igraju - rekla je gradonačelnica.

Foto: Z.G.

 

Vrednost projekta izgradnje dečijeg igrališta na Megdanu je oko 5 miliona dinara. Od toga je 2,6 miliona dinara godišnja nagrada koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave (projekat “Udružimo se” u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ i RELOF-a, koje finansira švajcarska Vlada). 

Zatim 960.000 dinara je od nagrade koja je dodeljena Gradu od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), a preostala sredstva su iz budžeta Grada Užica.

Foto: Z.G.

 

Većnik za finansije Grada Užica Miodrag Petković rekao je da ulazi u realizaciju novih 18 projekata kroz koncept „Udružimo se“.

- Nisu to u finansijskom i građevinskom smislu veliki projekti, ali ono što je važno je da su pre svega želja naših sugrađana da u svom neposrednom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni i koji se realizuju iz sredstava poreza na imovinu koji naši sugrađani plaćaju.

U ovoj godini imamo planirano 13 miliona dinara za 18 projekata, 10 miliona dinara je obezbeđeno iz gradskog budžeta, a 3 miliona dinara je obezbeđeno iz Programa „Reforma poreza na imovinu“ koji takođe finansira Švajcarska vlada. Prošle godine smo imali 12 projekata. Za oko 2 godine realizovaćemo 30 malih ideja – istakao je Petković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set