• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

08.10.2020

10:40

SNAGATORI SE NE PLAŠE KORONE! Najjači na svetu odmeriće snage u Novim Kozarcima, STRONGMAN EURO KUP PROSLAVLJA PUNOLETSTVO!

Vesti

SNAGATORI SE NE PLAŠE KORONE! Najjači na svetu odmeriće snage u Novim Kozarcima, STRONGMAN EURO KUP PROSLAVLJA PUNOLETSTVO!

Podeli vest

Tri meseca nakon što je otkazano znamenito takmičenje „Strongman“ koje se svakog jula održava u Novim Kozarcima kraj Kikinde, ispostavilo se da gorostasi neće pauzirati

„Strongman Euro kup“ obeležiće punoletstvo i biti održan u subotu, 10. oktobra, ali uz sve mere opreza zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Taman kad su svi već odustali od čuvenog „Strongmana“ iz Gradske uprave Kikinda stigla je lepa vest. Gromade od ljudi virus korona nije sprečio u odmeravanju nadljudske snage na stadionu „Sloboda“ u Novim Kozarcima.

Foto: V.N.

 

- Ove godine smo uspeli da naiđemo na veliko razumevanje kod gradonačelnika i Gradske uprave i održimo kontinuitet jedine evropske manifestacije kod nas. Uvažavajući sve okolnosti u vezi sa epidemijom, takmičenje će biti održano sa redukovanim brojem učesnika i disciplina.

Trudićemo se da maksimalno ispoštujemo sve mere opreza Kriznog štaba i da organizacija bude na najvišem nivou-rekao je Ilija Drljić predsednik organizacionog odbora „Strongman Euro kup“ u Novim Kozarcima.

Foto: V.N.

Dragan Bogojević

Dragan Bogojević (54), najstariji takmičar i jedan od organizatora poznat kao „najjači deda na svetu“, ne krije da je bio razočaran postojećom situacijom, ali i oduševljen novom odlukom gradske uprave da se takmičenje uprkos svemu održi.

- Učestvovaće pet takmičara. Dolazak je potvrdio prvak sveta, Slovenac Matjaž Belšak, dvojica takmičara iz Poljske, Damir Strol iz Bosne i Hercegovine i ja ću predstavljati Srbiju. Bilo je izuzetno teško obezbediti takmičare, jer su svi u nekoj završnoj fazi održavanja forme -rekao je Bogojević.

Foto: V.N.

 

Nadmetaće se u četiri discipline: vuča kamiona od 7 do 10 tona, nošenje kofera od 125 kilograma 20 metara, vraćanje kolica sa teretom od 350 kilograma i držanje tereta od 25 kilograma.

Najveći izazov modernim titanima predstavlja jedinstveni na Balkanu , a postavljen u Novim Kozarcima „Herkulesov hvat“ kada moraju da se izbore sa po dve ogromne, 300 kilograma teške metalne cevi.

- Punoletstvo „Strongmana“ obeležićemo na skroman način ove godine, a nadamo se da ćemo ovo prestižno takmičenje u Evropi i svetu podići narednih  godina na još jedan viši nivo-najavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto: V.N.

 

Snagatori će u subotu imati priliku da u viteškoj borbi odmere svoje snage. Inače brojna publika, koja svake godine oduševljeno bodri Herkulese modernog doba i dobro pripremljene gorostase koji su se naoštrili da i ove godine odmere snagu, biće prisutna u manjem broju na tribinama.

Nekadašnji prvak Lige šampiona „Strongman“ čime je poneo titulu najjačeg čoveka sveta, Slovenac Matjaž Belšak, koji je pobeđivao prethodne dve godine zaredom u ovom ekstremnom sportu u Novim Kozarcima, imaće ozbiljnog rivala. Kako najavljuju organizatori, sve oči uprte su u Damira Strola iz BiH koji je napredovao prethodnih godna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set