• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

10.10.2020

18:22

(FOTO/VIDEO) KOLOSI PODELILI MEGDAN U NOVIM KOZARCIMA: Matjaž Belšak i treći put šampion „Stronman Euro kupa“ , ON JE NAJJAČI NA SVETU!

Vesti

(FOTO/VIDEO) KOLOSI PODELILI MEGDAN U NOVIM KOZARCIMA: Matjaž Belšak i treći put šampion „Stronman Euro kupa“ , ON JE NAJJAČI NA SVETU!

Podeli vest

Nekadašnji prvak Lige šampiona „Strongman“ čime je poneo titulu najjačeg čoveka sveta, Matjaž Belšak (28) iz Slovenije, odbranio je dve uzastopne pobede u ovom ekstremnom sportu na „Strongman Euro kup-u“ u Novim Kozarcima gde je treći put postao šampion.

Ovaj Slovenac je veoma ponosan na svoje umeće, jer je počeo da se takmiči sa 18, a za samo par godina postao je jedan od najjačih ljudi sveta. U visinu „ide“ 187 centimetara, a težina suvih mišića iznosi 130 kilograma.  Iako je prvobitno najavljno učestvovanje petorice takmičara, usled nezahvalne situacije izazvane virusom korona, snage su odmerili samo njih trojica.

Foto: V.N.

 

Spektakularno je bilo na stadionu „Sloboda“ u Novim Kozarcima.Gromade od ljudi, sa oko 140 kilograma mišićne mase i ko zna kolikim obimom ruku i nogu, odmeravali su svoju fizičku snagu u četiri discipline na znamenitom takmičenju koje se svake godine održava u Novim Kozarcima kraj Kikinde. Uprkos virusu korona, punoletstvo, 18. „Strongman Euro kup“ održano je u redukovanom sastavu. Samo trojica gorostatasa odmorilo je danas snage, a titulu najjačeg po treći put za redom odneo je neprikosnoveni trostruki šampion iz Slovenije i svetsku prvak, Matjaž Belšak.

Foto: V.N.

 

- To su godine i godine treninga, treba puno odricanja, masaže, plus treninzi, da se pravilno i dobro jede, da se pravilno regeneriše organizam. Nije to samo trening, nego ukupan način života. Ne ide se samo u teretanu, već sve mora biti spremno tako da možeš da napreduješ. Počeo sam prvo sa fitnesom, pa puerliftin i triatlon dizanja i sada strongman. Na više međunarodnih takmičenja u Finskoj, Austriji, Švedskoj, Norveškoj, Australiji i na finalnom u Meksiku postao sam svetski prvak Lige šampiona „Strongman“- kaže Belšak i dodaje da porodici i ljudima oko sebe duguje najveću zahvalnost za svoj uspeh.

Foto: V.N.

 

- Trebalo je pripremati onolike količine hrane da se nahrani ovolika grdosija, a da sve to bude medicinski ispravno za takmičenje i treninge-kroz smeh dodaje pobednik koji je vrhunski rezultat osvojio uprkos povredi kuka koji će operisati krajem ove godine.

- Zbog operacije sam morao da smršam, pa sam sa 150 kilograma došao do sadašnjih 130 kilograma-kaže Belšak koji, kako kaže, najviše voli da jede meso i krompir.

Foto: V.N.

 

Drugo mesto osvojio je Damir Stroil (32) iz Bosne i Hercegovine, a treće Dragan Bogojević (54) jedan od odrganizatora i predstavnik Srbije na ovom takmičenju. Iako su svi očekivali i takmičare iz Rumunije, Mađarske i Poljske, epidemija virusa korona sprečila je dolazak najavljeni snagatora. Ipak, nije mogla da spreči obeležavanja punoletstva tradicionalnog takmičenja „Strongman Euro kup“.

- Posle velikih problema zbog epidemiološke situacije, uspeli smo da organizujemo takmičenje i obeležimo punoletstvo. Od 2003, kada je prvi put „Strongman Euro kup“ organizovan, dostigli smo da Bodibilding klub „Sloboda“dobijećlanstvo u Ligi šampiona sveta Jedini smo u Srbiji. Imamo sve „crno na belo“ i za 2020. i 2021. godinu. Postali smo brend, a u Nove Kozarce dolaze samo prvaci sveta-ponosan je Bogojević.

Foto: V.N.

 

Herkuelsima modernog doba, kako ih nazivaju, vučenjekamiona težine 10 tona na 20 metara i za maksimalnih 90 sekundi  predtsvlja tek manji napor ili takozvani „ Merlin“-nošenje dva kofera od po 125 kilograma i tereta od 300 kilograma kolicima, takođe na 20 metara.

Snagu su odmerili i u disciplini držanja tereta ispred sebe težine 25 kilograma, bez ograničenja vremena,  a najveži izazov bio je jedinstveni na Balkanu , a postavjen u Novim Kozarcima „Herkulesov hvat“ kada su morali da se izbore sa po dve ogromne, 300 kilograma teške metalne cevi.

Dok su se golim rukama poigravali tonama nepojmljivim za običnog čoveka, takmičare je bodrila oduševljena publika u manjem broju nego raniji godina, uz sve mere opreza zbog epidemije. Trojica takmičara divovske snage priredila su i ove godine nezaboravan program. Još jednom su pokazali nadljudsku snagu i dokazali da je za vrhunske rezultate podjednako potrebna snaga tela i uma.

Foto: V.N.

 

Za organizaciju na zavidnom nivou već 18. godinu za redom zalužan je Bodibilding klub „Sloboda“ uz podršku lokalne samouprave u Kikindi, MZ Novi Kozarci i brojnih sponzora. Robert Rokai neprikosnoveni je glavni sudija „Strongman Euro kupa“u Novim Kozarcima.

                                                                                                       


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set