• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

18.11.2020

17:32

SNEG U SRBIJI ZA VIKEND! Prve pahulje u petak i subotu, A EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE!

Vesti

SNEG U SRBIJI ZA VIKEND! Prve pahulje u petak i subotu, A EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE!

Podeli vest

Prvi sneg u Srbiji očekuje se za vikend

Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, rekao je da će snega biti već u petak na subotu, međutim, reč je o višim predelima naše zemlje.

- Od petka malo hladnije i novo naoblačenje. Između petka i subote bilo bi malo snega - kazao je Todorović za TV Prva.

Upitan kakav će biti decembar, Todorović je rekao da neće biti nekih bitnijih promena u odnosu na vreme kakvo je sada.

Foto: printscreen TV Prva

- Ovako kao i sada biće početkom decembra, maksimalne temperature bi bile od pet do 10 stepeni - rekao je Todorović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Zimsku službu "Beograd-puta" na Novom Beogradu i uverio se u njenu spremnost za najavljene padavine i niske temperature.

PUTARI SPREMNI ZA SNEG! Čišćenje snega biće sprovođeno iz 14 baza!

Vesić je najavio da se za predstojeći vikend očekuje temperatura ispod nule i prvi sneg u manjem obimu u rubnim delovima grada.

Foto: rina

- Zimska služba spremno dočekuje prve padavine i niske temperature. Proteklih godina smo obnovili vozni park - kupljeno je 45 novih kamiona čime smo obezbedili da beogradske ulice budu bolje očišćene, a ujedno i bolje uslove za rad zaposlenih - rekao je zamenik gradonačelnika. 

Vesić je podsetio da je u punom kapacitetu na dnevnom nivou angažovano oko 600 radnika "Beograd-puta".

Foto: Beograd.rs

- Ukupno održavamo 2.287 kilometara ulica, od koji je više od 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta. Održavanje se radi iz 14 baza sa 119 vozila, plus multikar vozila i utovarne mašine. Takođe je spremno 16.000 tona industrijske soli - naveo je Vesić i zahvalio radnicima Zimske službe na angažovanosti.

On je dodao da su za građane i stambene zajednice spremna pakovanja od po pet kilograma koja se besplatno dele preko opština ili mesnih zajednica.

Rukovodilac Zimske službe Željko Maravić ponovio je da se spremno dočekuju nastupajuće vremenske prilike.

- Svakodnevno se prati oficijalna vremenska prognoza Hidrometeorološkog zavoda. U skladu sa vremenskim prilikama delovaćemo u odgovarajućem stepenu iz 14 baza koje su ravnomerno raspoređene na gradskom i prigradskom području. Takođe, na svim bazama imamo dovoljno mehanizacije i materijala za posipanje ulica - naveo je Maravić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set